Как да изберем очила според формата на лицето?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

Предполагам ви се е случвало, когато пробвате очила, да се гледате в огледалото и да се чудите, как е възможно да изглеждате толкова смешно. С неподходящия модел се чувствате глупаво и некомфортно, стои неестествено, дори и пречи. Но пъккогато намерите точния модел, той не изглежда нито твърде голям, нито прекалено малък за лицето ви. Пасва перфектно и оформя чертите толкова добре, че дори се харесвате повече с очила. Оказа се, че да намериш съвършените очила не е мисия невъзможна, дори е доста лесно. Това, което трябва да направите, е да се съобразите с формата и особеностите на лицето си, както и с цвета на очите и косата. Едно от най-важните правила, е да не подчертавате това, което не харесвате. Например, ако имате по-широк нос, не избирайте рамки, които имат по-нетипична връзка между двете стъкла, защото така само ще привлечете вниманието в тази зона. Ако не знаете каква е формата на вашето лице и кои са най-подходящите модели очила за него, то следващите няколко реда ще са ви доста полезни.

 

Овално лице

Овалната форма на лицето се характеризира с висока челюстна кост, широки скули и по-стеснени брадичка и чело - като цяло равномерни пропорции. Бионсе и Чарлиз Терон са типични представителки на жените с овално лице. Моделите очила, които най-много подхождат на дами като тях, са очила с квадратна и правоъгълна форма на стъклата. Геометричните линии контрастират с нежните черти на лицето и така се получава много естествен баланс, който подчертава естествената красота. Въпреки че дамите с овални лица могат да си позволят експерименти, съществуват и очила, които не им стоя добре. Стъкла, които покриват повече от половината лице не са подходящи.

Перфектните очила за вас са: Модел с големи стъкла и масивна рамка, която отговаря на стила ви и е комбинация от различи материали и цветове.

 

Сърцевидно лице

Дамите със сърцевидна форма на лицето се считат за най-облагодетелствани по отношение на разнообразие от модели, които им отиват. Този тип лица се характеризират с широко чело и лице, което се скосява надолу към брадичката. Популярни лица с такава форма са Рийз Уидърспун и Сиена Милър. Ключът към дамите с подобно лице, е да балансират тясната челюст и широкото чело. Изборът им от модели очила не е малък, защото могат да си позволят, както масивни рамки с квадратни стъкла, така и малки овални стъкла с нежна рамка.

Перфектните очила за вас са: Овални стъкла и нормална рамка, която е леко по-широка от слепоочието и се удебелява в долната си част.

 

Квадратно лице

Квадратната форма на лицето се отличава с по-остри черти и ясно очертани контури. Обикновено челото, скулите и челюстта са доста близки по ширина. Ако смяташ, че имаш квадратна форма на лицето, значи би трябвало формата му да се доближава до тази на Мила Кунис и Кейти Холмс. Кръглите и овалните стъкла ще стоят най-привлекателно на дамите с такива лица, защото ще омекотят линиите и ще придадат нежност. На подобни модели очила много им отиват по-ярките цветове на рамките.

Перфектните очила за вас са: Тънка и семпла рамка, която очертава веждите и  овални стъкла, които са малко по-широки от лицето.  

 

Триъгълно лице

Триъгълните лица се открояват с малка брадичка, добре очертана и широка челюст и леко по-тесни скули и чело. Този тип лица са много забележими и открояващи се и гримьорите твърдят, че дамите с такива лица имат най-младежки вид, дори и на по-зряла възраст. Ясно си личи, че Дженифър Анистън и Али Лартер са от тези късметлийки. На жени като тях много им отиват по-нестандартни модели очила, които привличат вниманието към очите и балансират широката челюст с рамка, която излиза леко извън очертанията на лицето. Подходящи са моделите тип „котешки очи“ и такива с липсваща рамка в долната част на стъклата. Препоръчва се да заложите на екстравагантен модел в един цвят.

Перфектните очила за вас са: Рамка с метални детайли, която се разширява в горната част и стъкла без рамка в долната си част.

 

Кръгло лице

Кръглите лица се характеризират с меки черти, широко чело, плътни скули и кръгла брадичка. Обикновено кръглите лица за пропорционални на ширина и дължина. Селена Гомез и Фърги са част от знаменитостите с кръгли лица. Жените с такава форма на лицето изглеждат най-добре, носейки рамки с добре оформени ъгли, които очертават и издължават лицата им. Задължително е рамките да бъдат по-широки, отколкото дълбоки, защото моделите тип „Уейфеър“ ще направят лицето да изглежда по-пълно. Много са подходящи моделите със съвсем леко издължени нагоре краища, те ще фокусират вниманието върху очите и ще подчертаят невероятните скули, които дамите с кръглите лица имат.

Перфектните очила за вас са: Правоъгълни стъкла с леко заострени върхове и рамки, които свършват точно над скулите.

 

Дами, не забравяйте, че хубавите очила не са непременно страшно скъпо дизайнерско дело. Но е хубаво, да купите възможно най-качествените, които можете да си позволите, защото това е едно от първите неща във външността ни, които се забелязват. Този аксесоар ви служи всекидневно в продължение на няколко години, за това изберете очила, които са изработени от качествени материали.

 

Вижте още:

Грим според формата на лицето

Обеци според формата на лицето


 

Коментари към "Как да изберем очила според формата на лицето?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg