Как да изберем правилния цвят на веждите

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети

На всички жени, които използват чудесата на грима, за да оформят веждите си, им се е случвало нещо подобно – занимавате се много време пред огледалото, само за да излезете на слънчева светлина и да установите, че не, това не е цветът, който ви стои най-добре на лицето. И изведнъж се оказва, че вместо „да изпишете вежди, сте извадили очи“.

В такъв случай ни вълнува един въпрос – какво е важно да знаем, за да изберем правилния цвят, който подхожда и на косата, и на тена? Ето какво съветват професионалните гримьори!

Естествени, меки нюанси

Няма универсално решение за цвета, който да използвате. Много зависи от това как искате да оформите веждите, за да създадете „рамка“ на лицето. Ако обаче искате натурален вид, сякаш това е естественият цвят на веждите ви, винаги е разумно да изберете меки оттенъци, които няма да са твърде „изострени“ и които ще пасват на реалния цвят.

Внимавайте обаче – само защото прилича на естествения ви цвят, не означава, че нанесен(няма значение дали е пудра, молив или гел) ще съвпадне с него. Тествайте!

Два нюанса

Подобно на сенките за очи, където най-хубавият грим обикновено е комбинация от два или повече нюанса, и при веждите се получава нещо такова. Невинаги може да откриете точно цвета, който ще приляга идеално на натуралния. Затова комбинирайте два цвята.

Тъмнокафяво за червената коса

Може и да е привличаща вниманието, но червената коса е много трудна за напасване с цвета на веждите. Много цветове са твърде остри, а в крайна сметка не искате червени вежди, нали. Цветът, който работи добре за червенокоски, е тъмнокафявото.

 

Вижте още:

Златните правила за оформяне на веждите

Морковена маска за гъсти вежди


 

Коментари към "Как да изберем правилния цвят на веждите":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg