Как да си направите захарен фондан

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Ако искате да зарадвате себе си и любимите хора с красиви, и изцяло домашно приготвени, сладки, е добре да можете да си приготвяте захарно тесто.

Ако сте решили да направите домашна торта или различни сладки, захарният фондан ще ви помогне да украсите и да оцветите сладкото кулинарно изделие.

Необходими продукти: Около 1 кг. брашно, 200 грама пудра захар, 200 мл вода и 70 грама чисто масло.

Начин на приготвяне:

Първо трябва да загреете водата. Когато заври, добавете внимателно маслото и разбъркайте до неговото пълно разтваряне.

После отдръпнете от огъня и добавите половината брашно много внимателно, малко по малко, за да не стане на топки.

Можете отново да върнете съда на котлона и да продължите процедурата. През цялото време постоянно бъркайте сместа с дървена лъжица.

Бъркате докато тестото започне да се сгъстява до степен, при която започва се отлепя от страните на съда. Тогава вече можете да свалите от котлона и да преместите готовото тесто в студен съд, за да се охлади.

След това ще трябва да замесите охладеното тесто с ръце, като сложите и захарта, докато тестото не поеме цялото предвидено количество захар.

Щом е готово, можете да го ползвате за направата най-различни видове сладки, курабии и т. н.

Ще бъде хубаво да го оцветите в различни цветове с помощта на безвредни оцветители, както и да го ароматизирате с ванилия, ликьор или специални аромати за сладкиши.

За да оцветите

Набавете си боя за оцветяване на тесто. Ако е на прах, замесете самото захарно тесто, като сложите много малко, прашинки от нея.

Внимавайте с другите бои, които не са подходящи за смесване с тестото, а само за оцветяване и рисуване върху него.

Под захарния фондан е препоръчително да намажете с много тънък пласт крем, домашно сладко, или шоколадов ганаш.

Ако ви е останало домашното захарно тесто, след като сте украсили, можете да си направите от него различни захарни фигурки.

Вижте още:

Ванилови сърчица за Св. Валентин

Рецепта за шоколадово-орехови сладки с карамел
 


 

Коментари към "Как да си направите захарен фондан":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg