Как и с какво да контурираме лицето си?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Свикнали сме да избираме фон дьо тенът си така, че да е максимално близък до цвета на кожата, но ако искаме да постигнем наистина ослепителен ефект, това не се оказва най-правилното решение. Всъщност, за перфектното контуриране и хайлайтване са ни необходими два нюанса фон дьо тен – по-светъл с поне два тона от цвета на кожата и по-тъмен с три-четири тона. Тайната на съвършеното подчертаване се крие в играта на светлосенки, ето защо, също като една картина, лицето ви се нуждае от изсветляване и потъмняване, за да му придадете формата и дълбочината, които желаете.

Зоните, върху които трябва да нанесете по-светъл нюанс, са: над и под веждите, централната част на носа и брадичката, под очите, около ноздрите, под скулите; Ако нямате достатъчно светъл фон дьо тен или кожата ви е доста бяла, не се притеснявайте да импровизирате. Може да използвате бял молив или бели кремообразни сенки, полупрозрачна пудра, хайлайтър или коректор.

 

Зоните, които трябва да потъмните са: външния контур на челото и брадичката, скулите и средната част на носа, както е показано на снимката. Тук също може да използвате различни продукти – от бронзираща или матираща пудра, фон дьо тен, сенки за очи, та чак до пудра за вежди в шоколадов цвят.

След като сте потъмнили и изсветлили всички зони на лицето си, вземете четка за нанасяне на руж или фон дьо тен и внимателно разнесете тоновете. В следващото видео може да видите нагледно как точно се прави това.
 


 

Коментари към "Как и с какво да контурираме лицето си? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg