Как правилно да използваме олиото за лице

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Козметика
Маслото за лице има доста предимства в грижата за кожата. Олиото за лице е прекрасен начин да подхраните кожата си и да й придадете сияещ вид, а също така и да я хидратирате. 
 
Ето как работи то и как да го използвате за оптимално здраве на вашата кожа:
 
1. Запознайте се молекулярния състав и състава на олиото
 
Всички продукти за кожа (почистващи, тонери, серуми и други) имат различна молекулярна тежест и различно съотношение на вода-олио. Това е много важно при олиото за лице, защото точно то определя дали ще го чувствате леко или тежко след нанасяне върху кожата. За оптимални резултати е препоръчително то да е последната стъпка от вашата рутина.
 
2. Олиото за лице действа като защитен слой на кожата
 
То ще действа като преграда и ще "заключи" всички продукти нанесени преди него, като ги прави дори по-ефективни. Трябва обаче да нанасяте олиото за лице последно, защото всички други продукти с по-малки молекули (серуми на водна основа,  тонери и др.) ще изпитат трудности да преминат през преградата, която то ще създаде. 
 
Добре е да нанасяте олио за лице вечер преди лягане, за да може възстанови и защити вашата кожа по време на сън.
 
3. Има значение как го нанасяте
 
В случай, че имате суха кожа, препоръчителният начин за нанасяне е чрез масажиране след като сте нанесли овлажнител за лице. Важно е да отбележим, че ако имате нормална кожа трябва да нанасяте олиото с леки потупващи движения, а не с масаж. 
 
Причината за тази разлика е, че нормалната кожа вече има насъбран себум и чрез потупващите движения олиото няма да бъде попито, а ще създаде защитен слой върху кожата.

 

Коментари към "Как правилно да използваме олиото за лице":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg