Учените съветват да наблягаме на повече мляко в горещите дни. То утолява жаждата и е изключително полезно за здравето. Но, ако прибавим към него и лъжичка какао, получаваме ударна доза здраве и младост.
Кардиолозите наричат какаото “сладък аспирин”, защото то притежава всички свойства на аспирина, без да оказва отрицателно въздействие върху стомаха.
Освен това антиоксидантните свойства на какаото са признати в целия свят. В 50 гр. черен шоколад, например, се съдържат толкова антиоксиданти, колкото в 15 чаши прясно изстискан портокалов и ябълков сок.
Веществата в какаото помагат и за правилното кръвоснабдяването на мозъка, подобряват паметта и работоспособността.
Най-хубавото на какаото обаче е, че предотвратява появата на бръчки. Учени от Университета на Вестфалия, Германия, са открили, че елемента кокохил, съдържащ се в какаото, насърчава растежа на клетките на кожата.