Какви са полезните качества на ябълковия оцет?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене
Можете ли да отслабнете като пиете оцет? Не знаем, но това е едно от твърденията за ябълковия оцет. Ферментиралата напитка бързо се превърна в супер напитка и ето някои от причините защо:
 
1. Помага да се справите с лошия дъх
 
Антибактериалните свойства на оцета могат да премахват плаката от зъбите, да убият бактериите причиняващи халитоза, а също така и болките в гърлото.
 
2. Спомага за загубата на тегло
 
Проучванията са малко на брой, но учени от Япония открили, че хората, които приемали оцет 12 седмици загубили малко повече килограми (0.500-1.000) сравнено с тези, приемали само вода. Експертите вярват, че оцетът стимулира гените, които спомагат за разграждането на мазнините. Друго проучване също показало, че пиенето на малки дози оцет може да намали апетита.
 
3. Защитава сърцето
 
Японско проучване показа, че ябълковият оцет намаля кръвното налягане при плъховете. Тези резултати обаче все още трябва да се потвърдят и при хората. 
 
4. Държи нивото на захар под контрол
 
Много проучвания твърдят, че ябълковият оцет може да помогне при диабет и регулиране на кръвната захар. Пиенето му подобрява чувствителността на инсулина към високо въглехидратни храни, с което забавя покачването на нивото на кръвната захар.
 
5. Подобрява храносмилането
 
Ферментиралите храни като например оцета подобряват храносмилането, тъй като промотират растежа на здрави чревни бактерии.
 
6. Може да предотврати рак
 
Може би преувеличаваме, но ябълковият оцет е богат на полифеноли, които помагат за предотвратяването на рак. Проучвания показват, че приема на храни с високо ниво на антиоксиданти може да намали риска от рак.
 
7. Балансира нивата на pH
 
Експерти твърдят, че ябълковият оцет може да възвърне алкалността на тялото, което от своя страна ще заздрави имунната система, забърза метаболизма и да направи кожата ви по-сияйна. Все още обаче няма официални проучвания, които да потвърдят тези твърдения.

 

Коментари към " Какви са полезните качества на ябълковия оцет?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg