Ако искате да живеете по-дълго, оставете на заден план червеното месо и наблегнете на рибата, пилешкото месо, плодовете и зеленчуците!
Учените са категорични – така ще се радвате на повече години живот и ще бъдете по-здрави!
Консумацията на червеното месо и изделията от него като различни колбаси и кайма се свързва с диабет от втори тип, различни сърдечно-съдови и хронични заболявания, както и някои видове рак.
Оказва се обаче, че ако се намали приема на тези храни, могат да бъдат избегнати 10% от всички смъртни случаи.
Специалистите съветват да наблегнете и на ядките, бобовите растения, нискомаслените млечни храни и пълнозърнестите продукти. Тези неща също ще ви помогнат да си осигурите по-дълъг и щастлив живот!
Е, изборът не е малък, нали?