Какво не знаем за подстригването на косата?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Подстригването – толкова обичайно, но и толкова важно за всяка жена. Но знаете ли, че има интересни факти, които едва ли някой ви е казвал. До сега…

1. Честото подстригване не означава по-бърз растеж на косата. Всъщност колко бързо расте косата ви зависи от фоликула, не от дължината на косъма. Просто честото подстригване обикновено означава по-здрава коса. А този фактор съдейства й нейния растеж. Или с други думи – ако имате здрава и силна коса, не е нужно да я подстригвате 2 пъти в месеца, за да расте бързо.

2. Най-добре е косата да се реже, когато е суха. Това може би ще ви изненада, защото повечето фризьори я навлажняват преди подстригване. Всъщност, правят го за тяхно улеснение, а не за доброто на косата ни. Препоръчва се да я решим също, когато е суха. В противен случай се уврежда косъма.

3. Късата коса е по-трудна и скъпа за поддръжка. Не става дума за прическата, която сами си правите, а за това, че късата прическа много бързо разваля формата си и се налага многократно по-често посещение при фризьора.

4. Докато не се отреже цъфтежа, косъмът ще продължи да се цепи! Помислете за това, когато настоявате да ви подстрижат само връхчетата, при положение, че косата ви е силно нацъфтяла.

5. Подстригване веднъж на 3 месеца е достатъчно. Косъмът започва да цъфти обикновено след 3-4 месеца от последното подстригване. Така че не е нужно да го правите по-често, освен ако сами не държите.

 

Вижте още:

Колко бързо расте косата ви

Маска с горчица за бърз растеж на косата


 

Коментари към "Какво не знаем за подстригването на косата?":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg