Кафе се пие по обяд

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Ароматът на хубаво кафе е една от малкото сили, която сутрин може да ни накара да се измъкнем от леглото с усмивка на лице. Така че, не случайно пиенето на ободряващата напитка се е превърнало в приятен ритуал за стартиране на деня. Какво ще си помислите обаче, ако ви кажем, че най-подходящото време за пиене на кафе не е сутрин?

 

Е, не е. Според ново изследване ароматната напитка е най-добре да се пие по обяд. Или за да сме по-точно – около 14 часа.

 

Учените обясняват това с факта, че именно тогава концентрацията на човек намалява значително и затова му е нужна ударна доза кофеин.

 

Веществото има способността да активира действието на неврони в главния мозък, което пък води до подобряване на настроението, паметта и до повишаване бързината на реакциите. А в ранния следобед всеки се нуждае точно от това, нали?

 

Разбира се, никой не е казал, че кафето сутрин трябва да се пренебрегва. Напротив! Важното обаче е да не се прекалява с дозите. Според специалистите 4 чаши на ден са максимума, който е добре да се приема.

 

Е, ще си пийнете ли едно кафе?  


 

Коментари към "Кафе се пие по обяд ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg