Кога плодовете са вредни

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Плодовете са много необходима и полезна за организма храна, но има още нещо, което трябва да имаме предвид.

Първо, това е максимата, че с каквато и полезна храна да прекалиш, може да се отрази и не толкова добре на здравето.

Например, фруктозата, най-честият вид захар в плодовете, с която не бива да се пренасищаме.

Хубаво е да помним, че някои плодове наистина съдържат прекалено много захар.

Такива са ябълките, смокините, мангото и гроздето. С много по-малко количество фруктоза са малините, ягодите, боровинките, лимоните и пъпешите.

И, ако не се съобразим с нормалния прием, може да се стигне до там, че тялото ни доста трудно да успява да изгаря мазнините. Това е така, защото захарите обикновено се складират в тялото ни под формата на мазнини, които да използваме при необходимост от енергия.

Друго, което ще ни помогне в правилната консумация на любимите плодове е да имаме предвид, че те могат да завишат доста количеството на въглехидрати.

Въглехидратите са бърз източник на енергия, но пък предозирането с тях може рязко да наруши хармонията в тялото. Затова, ако в порцията ни има плодове, можем да изключим от менюто ориза, хляба или картофите.

Трябва и да знаем, че плодовите сокове всъщност ни снабдяват с течна плодова захар.

За да не затормозяваме допълнително храносмилателнитите процеси, е препоръчително, ако сме си похапнали вече плодове, да внимаваме за качеството и количеството на плодовите сокове.
 

Вижте още:

Няколко начина за по-добър ден

Как да живеем по-здравословно


 

Коментари към "Кога плодовете са вредни ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg