Кои храни са алкални?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Чували ли сте за така наречените алкални храни? А знаете ли колко полезни са те за организма? Е, ние ще ви кажем!

 

Алкални храни са тези, които имат по-ниска киселинност. Ето защо те балансират pH на тялото като неутрализират киселините в него.

 

Това свойство на алкалните храни е от ключово значение за здравето на човешкия организъм. Защо ли? Ами, много просто – за да функционира нормално тялото, течностите в него трябва да поддържат ниво на pH от 7.35 до 7.45. А алкалните храни помагат именно за това.

 

В случай, че се получи дисбаланс на pH в организма, може да се стигне до сериозни заболявания като рак, диабет, наднормено тегло, депресия, гастрит, язва и много други. Изобщо, д-р Уилям Хей в книгата си „Нова ера на здравето“ говори за това, че по-голямата част от съвременните болести са причинени от прекалено високите нива на киселинност в организма. Разбирате ли сега, защо е толкова важно да се хапват алкални храни?

 

И понеже ви обичаме, ще ви кажем кои са едни от най-полезните продукти в това отношение...

 

Хубаво е да се набляга на зеленчуци като аспержи, марули, моркови, грах и червено зеле. Имайте предвид и че по-голямата част от листните зелени зеленчуци са алкални храни.

 

Дори да ви е странно, лимона, лайма и грейпфрута също спадат към групата на алкалните продукти.

 

Доматите, авокадото, някои семена и ядки като бадеми, слънчоглед, сусам, тиквено семе, както и лещата отново са с ниска киселинност.

 

От маслата се препоръчват зехтин, ленено, конопено и кокосово масло, както и тези от авокадо и иглика.

 

Е, остава само да наблегнете на тези алкални храни, за да се радвате на по-добро здраве!  


 

Коментари към "Кои храни са алкални? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg