Магданозът – подправка и лек

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

 

Магданозът се използва като лечебно средство за защита още от древни времена. Витаминният състав в това растение е просто невероятен - А, В1, В2, В3, В6, В9, С, Е, К и Н (биотин). И още много минерали и елементи като желязо, калций, калий, йод и др.

 

Магданозът повишава имунитета и има антиканцерогенен ефект. Той съдържа хлорофил, който е подобен на хемоглобина в човешкия организъм. Ето защо редовната консумация на магданоз повишава нивото на кислород в клетките. Това води до по-бързо пречистване на тялото, допринася за по-бързото заздравяване на рани, изгаряния и язви.

 

Затова най-добре е да зарежем изкуствените овкусители и да заложим на свежите подправки, особено сега, през лятото. Защото освен, че съдържат страшно много полезни съставки, ястията с тях са и двойно по-вкусни.
 


 

Коментари към "Магданозът – подправка и лек":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg