Минаха 23 "преходни" години! Колко още остават?!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Препоръчано

 

Не мога да отговоря на този въпрос, но мога да се надявам преходът да продължи дълго във времето. Преходът, от една не добре развиваща се държава, към тесногръдо племе с дебелогъзи вождове. 

Писна ми да слушам от старите хора - "При бай Тошо си ни беше добре!" Ами не, не беше! В момента стандартът в България е толкова занижен, че дори и последните години на тоталитарното управление са като светъл лъч за хората, които носят финансова отговорност за семействата си. Какво, все пак, липсва сега на България?! Някой ще каже - пари. Не се заблуждавайте, за нашия стандарт и потребности парите са повече от достатъчни. Отговорът е прост - липсва ни История. 1300 години са и много, и малко..., и нищо!

Кой от вас, четящите този материал, се гордее, че е българин? Ама честно! Кой вярва, че е горд наследник на една от първите цивилизовани нации в Европа, дала съществен принос в развитието на културните ценности в съвременното ни общество?! Вярваме ли в България? Макар и риторични, всеки би отговорил многозначно и не с конкретен отговор на тези въпроси. Включвам и себе си. В България всички си имаме мнения и те винаги са различни от ... историческите факти. 


Целенасочено ще прескоча клишетата: "Рибата се вмирисва от към главата.", "От Тодор Живков насам не сме имали държавник начело на България, а само политици." и всякакви други, онеправдаващи ни като общество теории, за да ви провокирам с един въпрос:

Кой български държавен глава беше свален от управление, защото каза:

"...в България имаме недоразвито общество."
"...Социализмът е едно недоносче."
"...отиваме на принципно нов начин на управление, където държавата не е главен фактор, а главният фактор са хората."
"...без съдържанието на западните корпорации, ние не можем да разгърнем фирмената организация."
"...без валутен борд ние не можем да вървим напред."
"...отиваме към деполитизиране на икономическите и търговски отношения."

Познаваме ли историята си?! Очаквам мненията ви...


 

Коментари към "Минаха 23 "преходни" години! Колко още остават?! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg