Най-скъпарските часовници в света! (част 1)

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Попадения
Най-скъпарските часовници в света! (част 1)

Има часовници, има скъпи часовници има й безумно скъпи часовници! С тях дори един Rolex не може да се конкурира. Кои са те и какво ги прави толкова ценни?

Не, те не са уникати, не са и толкова скъпи, заради скъпоценните камъни, но сами по себе си са изключителни инжинерни постижения.

Например, механизмът турбийон, който много от тях притежават. Той дори не е иновация - изобретен е през 1795-а. Но противодейства на ефектите от гравитацията и по този начин прави часовника изключително точен. И до днес този механизъм се използва за направата на едни от най-виртуозните произведения на часовникарското изкуство. Дори Rolex не притежават такъв механизъм. Той и други впечатляващи предимства са приоритет на ето тези часовници, които можете да видите и в галерията. И да си купите, ако ви харесват, стига да имате излишни 100 – 200 хиляди долара…

 

Hublоt Tourbillon Solo Bang - 122 хил. долара

Първите часовници Hubolt са и първите часовници с каучукова каишка. Това става през 80-те години на миналия век и разработка отнема на компанията три години.

 

Daniel Roth Ellipsocurvex Tourbillon - 129 хил. долара

Самонавиващ се механизъм с осемдневен запас от енергия, платинен корпус, прозрачен гръб, сапфирен кристал и каишка от алигатор… Добре звучи, нали?

 

Parmigiani Kanna XL Tourbillon - 150 хил. долара

Направата на всеки един от часовниците на Пармиджиани отнема около 400 часа за направата. А този впечатлява с 28 скъпоценни камъка, платина, сапфирен кристал и каишка от алигатор. Наистина впечатлява!

 

IWC Grande Complication Perpetual - 240 хил. долара

Том Kруз е почитател на марката, която впечатлява с часовниците си вече повече от 100 години.

IWC Grande Complication Perpetual има точно 659 механични части и 71 скъпоценни камъка. В него са вградени 12 патента, има 21 функции, вечен календар за следващите 500 години, съчетан с фазите на луната и дисплей направен от полиран „Голдстоун”. Е, как да не ти се иска да живееш вечно с такъв часовник?


 

Коментари към "Най-скъпарските часовници в света! (част 1)":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg