Така обичаното какаово изкушение за дамите се оказва, че е най-скъпо в Еквадор.
Там е най-скъпият шоколад в света, който струва 169 британски лири за 50 грама.
Произвежда се обаче с най-фино еквадорско какао от 14 ферми, отбелязва The Daily Mirror.

Това е най-скъпият чист шоколад – 81% какао и 19% захар
Причината за цената му е изключително качественото какао.

Освен това шоколадът "То'ак" се прави на ръка. Но и не се пипа с ръка, когато се яде, а с помощта на специална дървена щипка.
Произвежда се на 36 етапа.
Първо се събрат изключително качествените какаови зърна, оставят се да ферментират и се превръщат в течен шоколад.

Той се отлива на ръка, като в центъра на всяка блокче се поставя какаово зърно.
Отбелязва се, че се произвежда в страната на какаото Еквадор, като доставчиците на суровината са ограничени.
"Произвеждаме шоколада със същото внимание и точност като доброто вино и премиум уискито", казва съучредителят на фирмата Джери Тот.

"То'ак" означава земя и дърво на древни еквадорски диалекти.