Най-ужасяващите неща, които ядем. Без да подозираме!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Знаете ли, какво всъщност съдържа храната ни? Освен хилядите Е-та, за които просто сме наясно,че са вредни, имало и още. Оказва се, че поглъщаме ужасяващи неща, без дори да подозираме! Вижте, кои са най-разпространените „тайни съставки”. И си помислете добре, преди да си купите някои продукти.

 

Буболечки

Излиза, че са най-разпространения „естествен” оцветител. Познат още като кохинил и Е120. Това всъщност е екстракт от сушени насекоми, който придава червен цвят на храната. С малко повече късмет, екстрактът може да е добит от яйчен жълтък.

Анални жлези

Да, правилно прочетохте. По-конкретно говорим за жлези на бобър. Използват се в бонбони и сладоледи с вкус на малини и служат за подсилване на аромата!

Екстракт от овча вълна

Или така наречения ланолин. Това е мазно вещество, което е много разпространено в козметиката. За съжаление обаче често може да го срещнете и в дъвките.

Тор

Всички знаем, че трябва да мием добре плодовете и зеленчуците, преди да ги консумираме. Това правим с цел да премахнем торовете и пестицидите по тях. Добре, но какво да правим с хляба тогава? Амониев сулфат, който е съставка в много изкуствени торове, се слага и в някои видове хляб. Включително и в питките и франзелите на повечето заведения за бързо хранене.

Пясък

Става дума за силициевия диоксит. Той имал „антислепващ” ефект. Най-често се използва в чили, оцет, горчица и кондензирано мляко.

Човешка коса

По-точно - цистеин. Той се използва като подобрител в тестото. Има два основни начина за извличането му - от човешка коса или от патешки пера. Може да се създаде и по изкуствен път, но процесът е твърде скъп и повечето компании предпочитат естествения източник. 


 

Коментари към "Най-ужасяващите неща, които ядем. Без да подозираме! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg