Най-честите грешки, които съсипват косата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Коса и грим

Красивите, лъскави и тежки къдрици не се постигат лесно, а и природата невинаги е толкова щедра, нали? Специалните грижи са ок, но има някои лоши навици, неща, които правим несъзнателно и които пречат на гривата ни да блесне в пълния си блясък. Не са трудни обаче за отказване, затова им обръщаме внимание.

Решите косата, докато е мокра

Това е може би най-честият и най-нездравословен навик. Много е вероятно да причините накъсване на косата, ако я решите, докато е мокра. Ако се налага да го направите, изберете си гребен с много широки зъбци или четка, специално създадена за сресване на мокра коса.

Слагате прекалено много продукти

Да, козметиката за коса е толкова изкушаваща, буквално. Много жени са склонни да прекалят с ползването на продукти, от желание да експериментират и пробват нови неща. Но за съжаление твърде многото козметика може да изсуши косата или да я сплеска, правейки стилизирането невъзможно. Време е да решите кои са продуктите, от които наистина се нуждаете, и да се отървете от другите.

Твърде честа употреба на преси, маши и сешоари

Понякога дори не се усещаме как прекаляваме с уредите за топлинна обработка. Събитие, излизане с приятелки, повод в офиса – и воала, посягаме към пресата, за да изправим или накъдрим. Днес така, утре пак. И не се усещаме кога косата се е изтощила от прекалено много "гладене". Обърнете внимание как и колко ползвате уредите и не забравяйте да давате почивка на косата си.

Прекалено честото боядисване

Да, това вреди много на косата. Това е химически процес, който влияе на косата. Не я боядисвайте по-често от 6 седмици, това е! А най-добрият вариант е, ако може да увеличите времето на 8-10 седмици.

Използвате гумени(без покритие) ластици

Винаги съм си мислила, че след определена възраст никоя жена вече не ползва обикновените ластичета от бюрото за косата си. Е, оказа се, че съм грешала. Тези ластици обаче са абсолютен враг на красивата коса. Те я накъсват повече, отколкото дори подозирате. Забравете ги, ако някога изобщо ви е хрумвало да посегнете към каквото и да било гумено за косата си!

Третирате косата си малко грубичко

Никак не е маловажно как точно третирате косата си. Избягвайте отсечените, резки и груби движения с гребена или четката, когато стилизирате косата си. Не я навивайте на пръста си, когато ви е скучно. Спрете да я премятате и събирате на опашката, която да подръпвате грубо, когато ви е нервно. Това може да я направи слаба и чуплива. Не забравяйте и да я носите по възможност по-често пусната свободно, за да си почине от постоянното опъване с ластици, шноли и подобни.

 

Вижте още:

5 маски за гъста коса

Трикът, който връща обема на косата


 

Коментари към "Най-честите грешки, които съсипват косата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg