Начин за миене на плодове

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Kорите на плодовете, които ядем може да са обработени с някои вещества, които да им придават повече лъскавина.

Ако са третирани с парафин, или пръскани с други вещества, за да имат по-добър вид, е добре да не допускаме попадането им в организма, когато ги похапваме.

Когато например обелваме цитрусов плод, по ръцете ни може да останат вредни вещества, които да попаднат и по плода, който след това ще изядем.

За да избегнем това, е добре да мием ефективно плодовете.

Можем да измием идеално със сода и оцет.

Изсипваме в купа топла вода и накисваме плодовете за няколко минути. Набавяме си и гъбичка, която ще бъде ползвана само за миене на плодове.

Вода и винен оцет поставяме в още една купа.

Посипваме една чаена лъжица сода на гъбичката и изтъркваме добре кората на плодовете.

После потапяме в оцетния разтвор и изплакваме под течаща вода.

Вижте още:

6 полезни качества на сладоледа 

Как запазваме продуктите свежи


 

Коментари към "Начин за миене на плодове ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg