Община София раздава парковете си на частници

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини

Статия на www.e-vestnik.bg разкрива интересни подробности около къпалня „Мария Луиза” и летния театър в гората под Семинарията.


Вече 11 години те стоят затворени, след като през 2003г. били подарени на фирма на Георги Илиев - бивш мафиотски бос. Общината, като че ли вече изобщо не се интересува от съдбата им – те са оставени да се рушат. Сегашния собственик Румен Гайтански, който купил фирмата от вдовицата Мая Илиева, ги отдал на хора, които ги ползват като гараж за коли и частни партита.

 

Площите, покриващи близо 70 декара в централната част на София включват теренът на къпалнята, който съдържа три басейна, единият от които е с олимпийски размери, тенис корт и площадки за плажен волейбол. Градинката с обсерваторията, построена от цар Фердинанд също е част от имотите.


Според твърденията на източника, всичкото това е замаскирано от фирма, която съпругата на убития Георги Илиев продала. Той притежавал 51% а пък общината притежавала останалите 49%. Никой не знае как и кога е станала продажбата, но по документи фирмата вече е 61% собственост на Румен Гайтански - Вълка. Той притежава огромна територия от най-хубавите части на парка, и при това си е сложил охрана, която използва имотите както намери за добре и те стоят затворени вече цели 11 години. Изглежда така, сякаш общината изобщо не се интересува от собствеността си във фирмата и отстъпва дяловете си. Изоставянето на тези имоти е продължило през цели два мандата на кмета Борисов, при два мандата на Фандъкова и при пълно мнозинство на ГЕРБ в Общинския Съвет.


Медиите не се вълнуват, софиянци също. Едно от обясненията, дадени от Иван Бакалов, автор на статията, е че гр. София се е напълнил с много хора от провинцията. За тях градът е чужд, те не познават традициите му и миналото му. Те нямат отношение към него като стопани, а само като потребители. Искат общината да им строи паркинги, детски градини, а също така да имат и безплатен паркинг. В медиите също има такива хора – такива, които гледат на плановете за строителство в парка, само като на сблъсък, който може да им докара рейтинг в новини или сутрешни блокове.


През 2012 г. Вълка считал, че нямало да стане само с ремонт и внесъл проект за реконструкция, в който щяла да участва немска фирма.
Според автора, обясненията на общината и проектанти по повод вдигналия се шум за реконструкцията, били изключително лицемерни. Самите те изоставили парка, а искали да възложат проект, в който фирми да започнат реконструкция и строителство във вече рушащите се с години наред площадки и езера.


Всичко това е свързано с корупция, далавери и разграбване, но изглежда сякаш никой не го интересува.


Повече по темата може да прочетете в статията от www.e-vestnik.bg
 


 

Коментари към "Община София раздава парковете си на частници":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg