Отслабване? Далеч от хладилника!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Ако сте решили да свалите няколко килограма, за да се сдобиете с фигура на супер модел, ще ви трябва не само добър хранителен режим, но правилен почасов режим.

Митовете и легендите за глада вече са развенчани! Оказва се, че склонността на „гладуващите” в името на съвършената фигура жени да нападат хладилника в 3 през нощта, всъщност се проявявала в 3 следобяд. Противно на схващанията най-коварни за развалянето на една диета са не късните часове на нощта, а тези в лежерния следобед.
Стрес или скука на работното място – това са основните причини, които влизат в ролята на коварното следобедно дяволче и ни изкушават да си похапнем нещо сладичко за успокоение на душата.

Според проучване направено измежду 1 250 британци, които са опитвали да отслабват, само 22% от запитаните са се оплакали от непредолимо чувство на глад през нощта. Други 8% признават, че често им се случва да не могат да се сдържат от някое вкусно прегрешение по вина на техни колеги, които им дават лош хранителен пример! А 56% обвиняват стреса като повод да изневерят на диетата си. Скуката пък е посочена като изкушение за диетично прегрешение от 26% от интервюираните.

Както сами забелязахте, оказва се, че спазването на правилен хранителен режим е застрашено най-вече, когато човек е на работа (Да внимават работохолиците!). А най-критично е времето между 15 и 15.30 часа следобяд – тогава красивата фигура е сериозно застрашена. Така че, дами, стойте по-далеч от кухненския бокс в офиса по това време на деня.

И един съвет от нас – не гладувайте! Ако наистина ви се хапва нещо заложете на плодовете. Една ябълка със сигурност няма ви натежи, но пък ще ви помогне да преодолеете чувството за глад.
 


 

Коментари към "Отслабване? Далеч от хладилника!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg