Петте големи грешки в нанасянето на спиралата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети


Какво толкова сложно има в нанасянето на спиралата, че чак да го объркаме? Сложно чак не, но достатъчно коварно, че да съсипем уау ефекта за миглите, който целим да постигнем.


Има пет основни грешки, които допускаме при използването на спиралата. Обърнете им внимание и ще си спестите слепванията и сплъстяванията!


Използвате погрешната четчица


Новата ви спирала просто не прави това, което обещава. Не бързайте да изхърляте спиралата, защото е много вероятно проблемът да е в четчицата, а не във формулата. Ако все още не сте изхвърлили старата спирала, която е вършела чудеса с миглите ви – вземете от нея четчицата и пробвайте новата спирала. Огромна част от работата на спиралата се върши от четчицата. Преди обаче да напъхате старата четка в новия туш, стерилизирайте я с алкохол, защото както знаем спиралата може да се превърне в развъдник на бактерии.

Как да изберем подходящата спирала


"Помпате" четчицата в тубата


Убедени сме, че това е навик на почти всяка жена. Когато спиралата привършва или пък е поизсъхнала, тикате стикчето нагоре надолу с енергични движения, за да прихванете повече туш с четчицата. Абсолютна, голяма грешка! Спиралата изсъхва именно заради този лош навик, защото по този начин вкарваме въздух в нея. Закачете си конец на китката и следващия път, когато си слагате спирала се сетете да не "помпате". За да оберете хубаво туша, завъртете четчицата.


Нанасяте много слоеве твърде скоро един след друг


Да нанесете мокра спирала върху все още мокра спирала не придава никакъв обем или дължина, напротив. Това просто натрупва продукт по миглите и ето как се получават неприятните топчета по миглите. Всичко е въпрос на търпение. Изчакайте спиралата да изсъхне между две нанасяния.


Спирала навсякъде по лицето ви


Ако след известно време по лицето ви се появяват черни "снежинки от спиралата, вероятно пропускате важна част при нанасянето ѝ. Използвайте гребенче за мигли по време на нанасянето на спиралата. Това ще предотврати падането ѝ и ще премахне излишния туш навреме. "Разресвайте" миглите със същите движения отгоре надолу, с които нанасяте спирала, и "сресвайте" след всеки пресен слой спирала.


Не сте променили техниката на нанасяне с години


Мислите си, че всичко е наред, но има нещо, което много малко жени знаят – с годините миглите стават по-прави и губят естествената си извивка. Съответно имат склонност да падат по-лесно. Задръжте четчицата малко по-дълго в основата на миглите и я движете напред назад, за да създадете ефект на повдигнати, обемни мигли.
 


 

Коментари към "Петте големи грешки в нанасянето на спиралата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg