Петте мита за целулита

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Моето тяло
Петте мита за целулита
Снимков материал: fashionising.com,Hill Clinic

Смятате, че целулитът е признак, че остарявате? Прибягвате до скъпи кремове с надеждата да премахнете портокаловата кожа, която толкова много ви дразни? Ако наистина мислите така, значи грешите.

Съществуват няколко мита за целулита, които ни заблуждават и създават погрешни нагласи.

Мит 1

Целулит имат само по-възрастните жени. Това не е така! Целулит може да имат дори тийнейджърите. „Пубертетът е водещ фактор при появата не целулит“, казва д-р Елеонора Валянова от Hill Clinic в София. И допълва, че около 90% от младите хора днес имат портокалова кожа и това до голяма степен се дължи на нездравословното хранене.

А кои всъщност са най-честите причини за появата на целулита?

„Генетичната предразположеност е една от основните причини. Ако имате по-отпусната кожа, тя трупа целулит и прави стрии“, казва още д-р Валянова. Според нея други фактори за поява на портокалова кожа са нездравословното хранене, заседналият начин на живот, липсата на спорт, недостатъчното поемане на течности. Възрастта обаче не е определяща.

Мит 2

Вторият мит е, че целулитът може да бъде премахнат чрез кремове. Те биха могли да спомогнат за хидратирането на кожата, но в никакъв случай не могат да ни отърват от портокаловата кожа. „Малко кремове биха проникнали до хиподермата“, каза д-р Валянова. „Благоприятен ефект би могъл да окаже масажът, който съпровожда нанасянето на крема, но само в първа фаза на появата на целулит“, допълва дерматологът от Hill Clinic.

 

Мит 3
И достигаме до третия мит за целулита, а именно, че не е необходимо той да се третира, докато се намира в първия си стадий на развитие. В първа фаза той е невидим, докато не се стисне кожна гънка. „Първа степен на целулита представлява увеличаване на обема на мастните клетки, както и натрупване на вода и токсини в тях. Това е невидим целулит. При хващането на кожна гънка обаче, той се вижда. „Погрешно е хората да не третират целулита, когато стой е в тази си форма“, казва д-р Валянова. Тя съветва точно тогава хората да се подлагат на терапии, защото първата фаза на целулита е най-лесно обратима.

„Портокаловата кожа изчезва лесно в първа фаза като се използват масажи, вакууми и Vela Shape. По този начин се намалява обема на мастните клетки“, казва д-р Валянова.И предупреждава, че ако целулитът не се третира в първа степен, кожата започва да прави дегенеративни промени на ниво масна тъкан и обгражда масните клетки със съединителна тъкан. Тогава целулитът става видим. Това вече е втора фаза, при която започва да страда кръвообращението. Във втора фаза най-ефективният метод за премахване на портокаловата кожа е Vela Shape. „Vela Shape загрява, ускорява метаболизма, подобрява кръвообращението“, казва д-р Валянова. Препоръчително е Vela Shape да се прави поне 2 пъти седмично. „Ако се прави само веднъж на 10 дни, то това е необоснована инвестиция, защото терапията няма да има желания ефект върху кожата. За да има добър и продължителен ефект, са необходими между 10 и 15 процедури“ казва дерматологът от Hill Clinic.

 

Мит 4
Друг разпространен мит  за портокаловата кожа е, че е необходима кавитация още в първа фаза на целулита, когато той е невидим. „Кавитация се прави в по-напреднали фази на целулит“, казва д-р Валянова. Според нейния опит много дами избързвали и се подлагали на кавитация още в ранните стадии, което не е препоръчително. „Кавитацията е опасна. Тя представлява директно разбиванена масните клетки и дренирането им вкръвообращението. Прави се един път седмично, само на една зона за около 40 мин. Извършва се само на локални депа - бридж, паласки.Препоръчително е да се прави в комбинацния с Vela Shape“ , съветва дерматологът от Hill Clinic.

 

Мит 5
Активно спортуващите дами нямат целулит. Ако дадена кожа е предразположена към целулит и дамата има невидим такъв, то когато започне да спортува по-активно целулитът става видим. „Активно спортуващите дами имат по-видим целулит. Ако не са изчистени мазнините или пък трениращите активно дами имат скрит целулит, то със засилването на тренировките той става по-видим. Това е така, защото с активния спорт мускулатурата става по-голяма“, допълва д-р Валянова.

За да се предпазим от целулит и за да поддържаме добра форма след процедури трябва да спазваме строг режим на здравословно хранене, активен спорт и най-важното – да поемане на много течности. Д-р Валянова препоръчва да се пият поне 2.5 л течности на ден.

С Hill Clinic нямате пречки да изглеждате съвършено! Обадете им се, за да запишете час на (02) 439 31 31!


 

Коментари към "Петте мита за целулита":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg