Полезните качества на меда

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене
Медът има много полезни съставки, въпреки високото съдържание на захар. Той е използван от древни времена не само като подсладител, а и като  лекарство за различни болестни състояния.
 
В сравнение с други въглехидрати той се обработва по-лесно от бъбреците, по-лесно се усвоява от организма и след физически натоварвания лесно възстановява загубата на енергия.
 
Наскоро дори бе открито, че медът е много ефективен  метод за лечение на нощна кашлица, причинена от респираторни инфекции при деца от 1 до 5 години.
 
Вижте и някои от другите начини, по които този "нектар на боговете" не само засища всички любители на сладкото, но и се грижи за здравето ни:
 
1. Заздравяване на рани
 
Натурално съдържащият се водороден пероксид в меда помага при лечението на различни рани - от изгаряния до хирургически разрези.
 
2. Срещу ухапвания от комари
 
Противовъзпалителните свойства на меда го правят отличен избор за облекчаване на сърбежа и дискомфорта след ухапване от комар.
 
3. Заздравява имунната система
 
Медът е пълен с полифеноли - тип антиоксидант, който предпазва организма от вредното действие на свободните радикали. Те също така допринасят за предотвратяването на рак.
 
4. Улеснява храносмилането
 
През 2006, учени открили, че замяната на захар с мед подобрила чревната микрофлора при мъжките мишки.
 
5. Лекарство против акне
 
Според проучвания, медовете "Манука" и "Канука" да имат благоприятен ефект върху акнето и да помогнат за справянето с този проблем.

 

Коментари към "Полезните качества на меда":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg