Преди да поискате, благодарете!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Съвети
Хората сме така устроени, че каквото и да имаме, винаги искаме още и още. Искаме по-хубав дом, искаме по-хубава работа, по-нова кола, искаме по-добра професия, по-голям успех и още и още... В това няма нищо лошо. Напротив- винаги трябва да имаме стремежи и мечти, това е разковничето на добрия живот. Има обаче едно голямо НО... Никога няма да получите достатъчно и няма да сте щастливи и удовлетворени, ако не благодарите. 
 
Благодарността е онази сила, която задвижва колелото на собственото ни щастие. Тя притежава уникалната сила да лекува душата и да стимулира живота. Как работи благодарността? Много просто- когато благодарите за конкретно нещо или за много неща, вие казвате на Вселената- "аз оценявам каквото ми даваш, щастлива съм с това". Какво прави Вселената в отговор на вашата благодарност? Дава ви още и още... Защо? Защото Вселената така работи- при нея има постоянно движение на енергиите, вие пращате благодарност и позитивизъм, а тя задължително се отблагодарява за това. Ако говори с човешки думи би си казала- "щом цениш, това, което ти давам и си щастлив с него, значи заслужаваш повече".  
 
Вселената прелива от изобилие, такова, че ние, оковани в собственото си ограничено съзнание дори не можем да си представим. Ако си позволим да бъдем по-духовни обаче, неизменно го усещаме. Защото благодарността и признателността към други хора и най-вече към по-висшите сили, изключва егото. А именно то ни принизява, намалява енергията ни, а оттам ни прави нещастни. Самото его не позволява на човек да излъчи добра енергия, за да може да получи два пъти по-добра. Човек, който не може да бъде благодарен, не може да бъде щастлив. Той се въвлича в един водовъртеж на собствено недоволство, мрънкане, на негативни чувства. Цялата тази енергия не носи нищо добро. После се чудим защо така все не ни върви, все нещо наопаки се случват нещата, ругаем живота, обиждаме хората и виним другите за нашето нещастие... Това е човешко, но не е хубаво и е поправимо.
 
Просто поспрете за миг в забързания свят...усетете, че сте жив/а, дишате...виждате слънцето. Погледнете през прозореца, вижте живота в пълната му сила, природата е жива, тя е съвършена, защото не изисква нищо, освен да я пазим, а в същото време ни дава толкова много.... Дайте си сметка какво имате, какво ви е дал Бог. Независимо дали става дума за дом, дете, нова любов, добри приятели, професионален успех..Независимо дали в момента с лош период и се чувствате изгубен/а. Изпълнете се с благодарност и просто благодарете. Няма значение дали ще благодарите на Бог, на някой Светия, на някой Ангел и просто на Вселената, няма значение, защото всичко и всички сме едно. Гарантирам, че не само ще се почувствате по-добре, но и в най-скоро време ще ви се даде нещо хубаво.
 
Но недейте да вярвате само на думите, нито на моите,нито на друг...Уверете се сами, със своята душа, със своето сърце. Само така ще усетите положителното влияние на благодарността!
 
 
Деси Боцева

 

Коментари към "Преди да поискате, благодарете!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg