Спокойно! Стресът бил полезен

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Ако ви е едно такова стресирано, че е сряда, спокойно! Леките напрегнати ситуации като това, че остават цели три работни дни до уикенда, например, всъщност са полезни!

Учени от Станфордския университет откриха, че малко стрес се отразява доста здравословно на тялото, защото засилва имунитета!

Специалистите дори твърдят, че хормонът на стреса, отделен в организма в малки количества, може да помогне за по-бързото зарастване на малки рани или за по-лесното възстановяване от пластични операции. Във втория случай е достатъчно да погледнете в огледалото след процедурата и веднага ще си осигурите от необходимото количество от хормона!

Но стига с шегите! Това вещество може да е идеално лекарство не само срещу наранявания, но и срещу инфекциозни болести и бактерии.

Благодарение на експеримент с мишки учените са доказали, че стресът може да поддържа имунната система в постоянна готовност като така увеличава човешкия капацитет. С едно условие обаче – да не се прекалява с напрежението!

В противен случай то се превръща в доста сериозна заплаха за организма. Силната депресия може да причини сърдечно-съдови заболявания и проблеми със стомашно-чревния тракт. От там пък и имунната система се срива!

Така че скъпи, шефове, не ни тормозете прекалено!


 

Коментари към "Спокойно! Стресът бил полезен":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg