Спорт максимум час на ден! Така е полезно

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Със сигурност спортът е едно от най-добрите средства за да поддържаме здрав дух в здраво тяло. Той ни прави по-здрави, тонизира ни и не на последно място извайва фигурата ни. Но… Когато от удоволствие той се превърне в прекалено натоварване, това вече не е никак полезно!

Доказано е, че ако прекаляваме с физическото натоварване при тичане или колоездене, може да си причиним проблеми със сърцето. Ето защо лекари от Канзас Сити съветват, ако практикуваме някакъв вид упражнения всеки ден, да се стараем да не ги правим повече от час, понеже се излагаме на риск.

„Физическите упражнения със сигурност са полезни за здравето и тонуса, но прекаляването с тях крие рискове и има обратен ефект” – категоричен е д-р Джеймс О`Кийф.

Истината е, че практикуването на някакъв спорт всеки ден може да помогне за справянето с доста болести като коронарна болест на сърцето, хипертония, сърдечна недостатъчност и затлъстяване. Но прекаляването с нея води до риск от мускулно-скелетни наранявания и сърдечни заболявания.

Ето защо приемайте спорта като удоволствие. Наслаждавайте му се, не го превръщайте в още едно нещо, с което да се напрягате.


 

Коментари към "Спорт максимум час на ден! Така е полезно":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg