Супа с бира и сирене: така се започва зимна сутрин!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

Американските диетолози може да твърдят, че най-полезната закуска са яйцата, но британските им колеги са на съвсем друго мнение. Те съветват сутрин да похапваме топла супичка.

Ястията, които съдържат повече течности, засищат по-бързо и по-дълготрайно организма. Да не забравяме и че супите са идеални за стопляне през зимата. А на вън си е ззззззима!

И тъй като в малки количества бирата действа изключително тонизиращо, а пък сиренето си е препоръчително по default, решихме да прибавим и тях към бульона. Не, не се шегуваме! Тази рецепта не сме я измислили ние, а някой много, много мъдър човек от Уисконсин. Но ние я тествахме и можем да ви кажем само едно – това е Закуската!

Необходими продукти:

230 гр.настъргано сирене Чедар
230 гр. настърган кашкавал
2 ч.ч. прясно мляко
200 мл. бира
1 ч. л. сос "Уорчестър"
1 глава чесън, нарязана на ситно
6 супени лъжици брашно
½ ч.ч. вода
120 грама бекон

Начин на приготвяне:

Изсипете в тенджера сиренето, кашкавала, млякото, бирата, соса и чесъна и ги оставете на котлона при средно висока температура. Разбърквате през цялото време, докато сиренето се разтопи напълно. В отделен съд смесвате водата и брашното и отново бъркате, този път с помощта на миксер, за да се получи хомогенна смес. След това изсипвате сместа в тенджерата и оставяте супата на котлона за още около 10 минути. Нарязвате бекона на кубчета и запържвате.
По оригинална рецепта, супата се сервира в хлебчета, но нищо не пречи на я разпределите в 6 купички и да гарнирате с бекон. Гарантираме ви, ще си оближете пръстчетета!


 

Коментари към "Супа с бира и сирене: така се започва зимна сутрин! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg