Спомняте ли си онези божествено вкусни черни топчета, оваляни в кокосови стърготини, които майките ни правеха? Е, поне моята ги правеше. Нареждаше ги на поднос и ги оставяше в хладилника, а аз все нямах достатъчно търпение да се стегнат и винаги, ама винаги трите огромни подноса ми се струваха твърде малко, за да се наситиш на страхотните домашни бонбони.
Попаднахме на чудна рецепта за здравословни какаови бонбони и я споделяме! Чудесна идея за разнообразна почерпка за гостите по празниците.
Без глутен, само с 6 съставки и отнемат само 15 минути!
Порцията е за 14 бонбона.
Съставки:
1 чаша бадеми
¼ чаша какао на прах
½ чаша неподсладен настърган кокосов орех
1 чаша фурми без костилки(накиснати за 30 минути и изцедени)
1 ½ чаена лъжичка кокосово масло
1 чаена лъжичка мед
Как да ги приготвите
Смесете бадемите, какаото и ¼ от кокосовия орех и ги сложете в блендер. Разбийте до фина пудра. Добавете накиснатите и изцедени фурми, кокосовото масло и меда. Разбийте с пулс, докато се оформи консистенция, подобна на тесто. Оформете на малки топчета. След това овалвате топчетата в останалите кокосови стърготини. Готови са! Съхранявайте ги в кутия в хладилника, за да ги запазите свежи.
Вижте още:
Най-лесният шоколадов десерт!
Шоколадов десерт само с 3 съставки