Ако се чудите какво да си спретнете за вечеря, ето едно здравословно предложение – печена сьомга на грил с лимони! Бързо, лесно и толкова вкусно, че направо да си оближете пръстите!
Необходими продукти:
900 г филе от сьомга, нарязано на 4 парчета
1 изцеден лимон
60 гр масло
черен пипер
сол
пресен магданоз или копър за украса
Начин на приготвяне:
Първо загрейте грила на максимална степен. През това време поръсете сьомгата с лимоновия сок, намажете я с маслото и я подправете със сол и черен пипер.
Поставете парчетата риба на грила с кожата надолу и печете около 15 минути като ги обръщате и от двете страни.
Сервирайте сьомгата с парчета лимон, запечени също на грила и стрък магданоз за украса.