Топ 30 на най-красивите арменки изобщо!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Лица

Въпреки, че населението на Армения е малко над 3 млн. души, арменците са един от народите с много голяма диаспора в света. По неофициални данни, броят им достига 10 до 15 млн. души. Историята на арменците в България е дълга, а за първите, заселили се в селището Бургас, се споменава през 1549 г. Още през 1861г., също в Бургас е открито първото арменско училище у нас. В града те били предимно търговци, златари, градинари, строители и др. В строежа на бургаското пристанище (1900-1903) взимат участие около 400 арменци. Участват и като доброволци във войните за Освобождението на България.


Арменските корени лежат у много известни личности, а типичната красота на жените с арменско потекло продължава да личи дори след поколения на смесени бракове. Арменките носят онази тайнственост и мистерия, която крие ориента, съчетана с правилни европеидни пропорции. Древната арменска държава се счита за първата в света, която официално приема християнството за своя официална религия. С течение на годините, Армения е нападана многократно, като двете съпернички Турция и Русия са оставили най-трайни и болезнени следи в историята на този горд и изстрадал народ.


Типичното арменско момиче съчетава у себе си християнските корени на предците си и сладкия привкус на Азия. Един примерен списък на 30 от най-красивите жени с арменски произход ще покаже по-добре това, за което говорим:


30. Шерилин Саркисян – Или с други думи, просто Шер. Певицата е родена в Калифорния, САЩ, но носи арменската жилка по бащина линия.


29. Тамар Капрелян – Певица, също родена в САЩ, през 1986-та година. Самата тя признава, че чувства силна гордост от корените си и в семейството и се говори на арменски до ден днешен. За Армения, тя само е чувала от разказите на дядо си, който я научава да уважава националната история и култура на родината им.


28. Сильва Акопян – Арменска певица, победителка в музикалния конкурс "Next Big Thing 2006", проведен в Лондон.


27. Стефани Назоян – Макар да е популярна като канадски топ модел, Стефани носи арменската кръв на баща си.


26. Кристина Цатурян – също модел от арменски произход.


25. Татьяна Геворкян – Родена в Москва, тя се рава на успешна кариера като ТВ водеща и актриса в Русия.


24. Риппи Навасардян – Арменска популярна поп певица.


23. Майя Погосян – Главен редактор на списанието "El-Style".


22. Лана Хачатрян – Арменска певица.


21. Арпине Габриелян - Арменска певица.


20. Ани Арзуманян - Арменска певица.


19. Ася Саакян – Победителка в конкурса за най-красива арменка за 2010 г., който се организира от САМУ – Съюз на армянската младеж в Украйна.


18. Эмма Беджанян – Арменска певица, по-известна като Еми, представила Армения на конкурса „Евровизия 2011.”


17. Шагане Шахвердян – Победителка в конкурса на САМУ– Съюз на армянската младеж в Украйна за 2011 г.


16. Сирануш Арутюнян – Арменска певица, родена в столицата Ереван популярна с псевдонима си Сирушо.


15. Кристина Джавадян – Арменка родена в Украйна, победителка в конкурса „Кримска красавица 2009”.


14. Нарине Султанян – Арменска ТВ водеща и актриса.


13. Гоар Гаспарян – Арменска ТВ водеща.


12. Анна Кондо (с бащина фамилия Ашдян) – Актриса и режисьор, родена през 1966г. в Ереван, определена от списанието Esquire, за най-секси жена на Армения за 2010 г.


11. Тени Паносян – Американска актриса от арменски произход.


10. Гоар Арутюнян – Мис Армения 1998г.; Мис Съдружесво 1999г.; Мис Глобус 2009г.


9. Назени Оганесян – Арменска ТВ водеща и актриса родена 1982г.


8. Нарине Арушанян – Руски моден дизайнер и художник, член на международния съюз на дизайнерите, както и на съюза на руските художници.


7. Мане Оганян – Арменски модел.

 

6. Алиса Паникян – Известна като модел в Канада, тя е родена 1985 г. в София, България. Участничка в конкурса „Мис Вселена 2006”, тя носи арменска кръв по бащина линия и българска по майчина.


5. София Петросян-Леко – Дъщеря на арменския шахматист и треньор Аршак Петросян и съпруга на унгарския шахматист Петер Леко.


4. Анжелика Асланян – Руска актриса, известна повече с името Анжелика Каширина.


3. Кимберли (Ким) Кардашян – Нашумялата в последно време като модел американка е взела арменската си кръв от баща си, а по майчина линия носи шотландски и холандски корени.


2. Мери Макарян – Арменска ТВ водеща, родена в Ереван 1985г.


1. Диана Шнорхокян, по-известна под името „Diane Sands” – Френски пианист, модел, актриса и ТВ водеща. Диана има арменски произход от страна и на двамата си родители, заради което е избрана за модел, който да представи красотата на арменската нация в художествен проект на фотографа Наталия Иванова. Проектът показва красотата по целия свят в лицата на жени, всяка от които представлява своята родна страна: https://www.facebook.com/pages/Les-origines-de-la-beaut%C3%A9/444900195589145

 

Вижте още:

Най-сексапилните жени на света, заставали на страниците на Pirelli

Най-уникалната жена, която някога сте виждали! Видео


 

Коментари към "Топ 30 на най-красивите арменки изобщо!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg