Учените: Пийте по-честичко!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Ако до сега учените обясняваха, че най-вече виното и бирата са алкохолите, които могат да влязат в графата „полезни”, то в крайна сметка се оказа, че не е точно така. Всъщност, всеки от тях може да бъде добра рецепта за по-здравословен живот и всъщност е препоръчително да си пийваме по-честичко!

Чак да не повярваш, нали? Но, разбира се, има си уловка – номерът е да се консумира алкохол по-често, но в по-малки количества!

Това станало ясно след доста интересно проучване. В продължение на 5 месеца американски биолози наблюдавали поведението на плъхове, напоявани редовно с алкохол. Те били разделени в две групи – първата пиела алкохол всеки ден, а втората само във вторник, сряда и събота.

Оказало се, че втората група е по-прецакана от първата. Излиза, че ако се пие по-рядко, количеството, което се поглъща всеки път е все по-голямо. И обратното – системното приемане на алкохол не променя количеството, което е изпито.

В крайна сметка се оказало, че само за няколко месеца когнитивната способност на плъховете от втората група се е влошила драстично. А според учените това правило се отнася и за хората!

Така че, нали разбрахте – минимум един коктейл на ден! 


 

Коментари към "Учените: Пийте по-честичко! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg