Грижата, превенцията, отговорността към организма, често поставя въпроси за здравето. А когато става въпрос за него, значение има храната, която консумираме.
Счита се, че хидрогенираните мазнини, особено ползвани в преработените храни, често се бъркат с транс – мазнините от животински произход, но са доста по – вредни от тях.
А променяйки структурата на клетъчните мембрани, могат да доведат до рак на гърдата и простатата.
Генно – модифицирани организми (ГМО)
Последни проучвания сочат, че консумацията на ГМО не само води до по – бърз растеж на раковите образувания, но и допринася за появата им.
Колбасите, или преработените меса – кренвирши, бекон, наденица, салам…, могат да причинят сериозни здравословни проблеми.
Когато съдържат много, дори надвишаващи самото месо, подобрители, оцветители и консерванти.
Натриевият нитрат и натриевият нитрит завишават риска от рак на дебелото черво.
Пуканки за микровълнова
И сигурно много обичате пуканки, но се счита, че самите торбички са покрити с химикали, които са опасни за човешкото здраве.
Западните здравни организации посочиха, че перфлуороктанова киселина е канцерогенна. Свързва се с рак на тестисите, черния дроб и панкреса, понякога и на белите дробове.
Диетичните храни и напитки се смятат за едни от най – опасните за човешкото здраве. И въпреки наложени като много здравословни, в тях опасен е аспартама, който доказано причинява редица сериозни заболявания като рак и вродени дефекти при новородените бебета.
Вижте още:
Белината може да навреди на детското здраве
Как запазваме продуктите свежи