Ябълки и овес – най-полезната закуска

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Хранене

След 10-годишни изследвания, учените най-после определиха най-полезната закуска за подсилване на имунитета – ябълки, овес и ядки. Специалистите са категорични, че тези храни са изключително полезни особено в студените месеци, защото укрепват имунната система и зареждат с енергия.

Овесът е богат на магнезий, цинк, фибри и съдържа по-малко мазнини, захар и холестерол. Това е закуската, която ще ви даде и нужното количество въглехидрати, за да стартирате деня с нови сили.

Професор Грегъри Фройнд от университета на Илинойс твърди, че разтворимите фибри в ябълките, ядките и овеса намаляват възпаленията и помагат на организма да се бори с неразположенията.

Това се дължи на способността на фибрите да променят имунните клетки и да увеличават производството на противовъзпалителния протеин интерлевкин 4. Когато приемаме повече фибри, ние не само си осигуряваме добра защита срещу грип и различни инфекции, но и се грижим за перфектната си фигура.

Лекарите и диетолозите са единодушни в тезата си, че през зимата е добре за похапваме повече овесени ядки в комбинация с кисело или прясно мляко, ябълки и мед. Ние пък бихме добавили и една ч.л. пчелно млечице и сурови бадеми. Ммммммм, не звучи никак зле, нали?


 

Коментари към "Ябълки и овес – най-полезната закуска":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg