Как се променя сексът след раждането?

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Ти и той

Според проучвания на американски сексолози на 50% от двойките, които току що са станали родители, им е нужна цяла година, за да възстановят сексуалния живот помежду си! Оказва се, че това може да провокира сериозни последици за връзката им! Статистиката сочи, че при липса на комуникация, често краят е... раздяла!

Така че, мили дами, това, че вече сте усетили радостта от майчинството е наистина прекрасно, но не ви оправдава да отхвърляте половинката си! И вместо да страдате мълчаливо, говорете с него!

Причините сексът след раждането да намалее драстично са няколко. На първо място на жената й е нужен определен период за физическо възстановяване! Затова господа и вие трябва да сте малко по-търпеливи. Хубаво е да знаете, че епизиотомията (срязването на тазовите мускули за по-лесно раждане) се извършва при всяка втора жена. А 20 на 100 от младите майки, изпитват сериозни болки повече от три месеца след раждането.

Другата причина, ласките да са отправени към новото попълнение в семейството, но не и към таткото, е следродилната депресия. Да, тя може да протече наистина тежко за някои дами! Но в този случай, както и в предишния, е изключително важна комуникацията между двамата родители. Психолозите твърдят, че най-голямата грешка, която може да допусне двойката е да се затворят в себе си и да спрат да общуват. Жената от своя страна се чувства неразбрана от мъжа до себе си, а той – отхвърлен.

Третата причина е умората. Недоспиване, кърмене, смяна на пелени – изобщо не е лесно! И тази умора доста често надделява над страстта. Единственото желание на родителите е да се наспят. Възможно е дори нещата да ескалират и умората да се превърне в нервност и раздразнителност. Специалистите твърдят, че това е най-тежкият и изпитателен период за двамата.

Ето защо, разговорите са толкова важни! Вие, мами, просто обяснете да любимия си, че имате нужда от почивка. Споделете всяка своя тревога с него, без да му спестявате нищо! Все пак не живеем в талевите книги! Щом днес мъжете могат да присъстват на раждането, значи трябва да се запознаят и с вашите следродилни неразположения.

Но бъдете внимателни! Не се вглъбявайте прекалено в майчинските си задължения, това че имате дете, не означава, че партньорът ви трябва да остане на заден план! Веднага щом се почувствате по-добре – извикайте свекървата на помощ, починете си и покажете на половинката си, че няма нищо по–възбуждащо от млад татко!
 


 

Коментари към "Как се променя сексът след раждането? ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg