5 навика, които отблъскват вашия партньор

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Ти и той
Те изглеждат почти незначителни, но някои малки навици могат да окажат дълбоко въздействие върху връзката ви. 
 
Може да не осъзнавате, че за определен период от време е възможно да сте успели да създадете разрив между партньора си и вас и може да ви изглежда странно, че той изглежда малко отдръпнат , но проверете дали вие не сте виновни за това.
 
Ето и някои навици, които определено ще го отблъснат:
 
Постоянното даване на инструкции
 
Никой не обича да му се казва как да прави нещата, които прави през цялото време. 
 
Дали това са инструкции от задната седалка или постоянни коментари за това как да се справят с дадена ситуация преди  да има шанс да мисли сам, това определено не са добри навици.
 
Вашият партньор не е дете, което трябва да бъде наблюдавано през цялото време, така че не се отнасяйте към него по такъв начин. 
 
Дори ако мислите, че вашият начин е по-добър, а в повечето случаи всеки мисли, че това е така, просто го оставете да прави нещата по своя начин.
 
Постоянно го прекъсвате
 
Комуникацията е двупосочна улица, където и двамата партньори трябва да имат еднакъв шанс да разговарят помежду си по даден въпрос. 
 
Ако постоянно го прекъсвате, когато той говори, защото сте си спомнили нещо или имате подобна история, която да разкажете, то определено може да го отложите за след като се изкаже. 
 
Критики
 
Кой обича да бъде критикуван постоянно? 
 
Мислиш, че си права, така че казваш това, което мислиш, но опитваш ли се да се съсредоточиш и върху позитивните неща? 
 
В идеалния случай 80% от това, което казвате един на друг, трябва да бъдат положителни неща и само 20% трябва да бъдат критични. 
 
Ако започнете да критикувате дори най-малките неща, вие сте на сигурен път към неприятности, тъй като това ще го накара да се отдалечи емоционално.
 
Не го подкрепяте
 
Ако вашият партньор преживява трудни времена, поради лични или професионални проблеми, а вие не сте в състояние да говорите с него или да бъдете негова опора, тогава можете ли да го обвините, че се отдалечава? 
 
Можеш да се оправдаеш с много причини -  че имаш собствени проблеми или в работата е хаотично, но това няма да е достатъчно.
 
Приемаш го за даденост
 
Това се случва по-често, отколкото човек си мисли.
 
Когато достигнете определено ниво на комфорт в отношенията си помежду си, може да се случи така, че взаимно да се вземете за даденост. 
 
Това е приемливо, ако се случва рядко и от време на време, но ако ви стане навик, то тогава определено ще бъде проблем.

 

Коментари към " 5 навика, които отблъскват вашия партньор":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg