Обичате ли арменски сладки? Вкусни са, нали? А знаете ли как да си ги приготвите? Ако не, то ето я традиционната рецепта...
Необходими продукти:
5-6 с. л. пудра захар
щипка сол
1/2 ч. ч. орехи
1кутия локум
1щипка канела
1 ч. л. сода
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. олио
Начин на приготвяне:
Водата и олиото се слагат да заврят. След завирането се свалят от котлона и се добавя содата и солта.
Прибавя се и брашното – наведнъж. Разбърква се хубаво, докато тестото започне да се отделя от съда.
Оставя се да изстине, след което се правят топчета, на които в средата се слага парченце локум и орехче.
Овалват се в канела. Оформят се хубаво и се слагат в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се на 180 градуса, докато се зачервят. Изваждат се и още топли се овалват в пудрата захар.
Да ви е сладко!