Ако обичате макарони на фурна, почти е сигурно, че ще се влюбите и в карамеления им вариант. Толкова е вкусен, че свят да ти се завие! Ако не сте опитвали макарони с карамел, сега е моментът да поправите този пропуск...
Необходими продукти:
500 г макарони
щипка сол
60 г краве масло
захар за карамелизиране
250 г натрошено сирене
4 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
500 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Макароните се сваряват в подсолена вода. Изплакват се със студена вода, отцеждат се, разбъркват се с маслото и сиренето.
Разстилат се в тава, върху чието дъно предварително е карамелизирана захар. Яйцата се разбиват със захарта и прясното мляко. С тази смес се заливат макароните.
Макароните с карамел се пекат в предварително загрята силна фурна (220 С) до зачервяване.
Да ви е сладко!