Солени италиански мъфини

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Солени или сладки, мъфините са прекрасно изкушение! Затова и никога няма да ни писне да ви поднасяме вкусни рецепти за тях. Ето като тази, например. Пробвайте тези солени италиански мъфини! Чудесни са за закуска и... за остатъка от деня.

Необходими продукти:
125 г краве масло или маргарин
2 яйца
200 г кисело мляко
50 г ситно нарязан италиански салам
50 г ситно нарязани сушени домати
150 г брашно
1/2 ч. л. сол
2 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. захар
настърган кашкавал тип Ементал, Витоша
подправка Пица (сух босилек, риган, майоран, мащерка и др.)

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с киселото мляко. Кравето масло се разтопява и се охлажда, след което се прибавя към яйцата.

Още веднъж сместа се разбива и се добавят ситно нарязаните домати и салам.

В отделна купа се смесват брашното, солта, захарта и бакпулвера. Разбъркват се и се изсипват при мократа смес.

Тестото се разбърква няколко пъти и се разпределя в намаслена форма за мъфини (2/3 от обема на всеки отвор). Отгоре се поръсват с подправката и настърган кашкавал.

Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 200 С за около 15 минути.

Добър апетит!
 


 

Коментари към "Солени италиански мъфини ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg