Ето защо да седите на пода по време на хранене е чудесно за вашето здраве!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Хранене

Знаехте ли, че човешкото тяло не е предназначено да седи дълго време?

И това е видно от всички гръбначни болести и проблеми,болки в гърба, ставите и т.н., от които страдат хората в днешно време.

Поне така твърдят някои здравни експерти.

Ивон Милър отvoices.clickhole.com, заявява:

„Човешките същества са еволюирали, за да бъдат активни, да прекарват време на открито в ходене и бягане, а в края на деня хората не са предназначени да бъдат ограничени в малки стаи и кабини, седнали на бюра и въртящи се столове, без никакви упражнения, освен малкото усилие, необходимо за да преместите молив.Летаргичният ни начин на живот ни излага на по-голям риск от изтощителни страдания като затлъстяване, сърдечни заболявания и диабет. "

Но има случаи, когато седенето може да бъде от полза. Пример е седенето на пода по време на хранене, коетое традиция в Индия от древни времена и висториятатовае обясненос ползите от различни йога пози, много от които се отнасят до положението на тялото, докато седите и ефекта, който имат тези пози върху храносмилането на организма. Проведени са научни проучвания по темата за седенетопо време на хранене.

Сайтът Cure Joy съобщава, че седейки на пода в йогийските пози, известни като сукхасана и падмасна помага в процеса на храносмилане.Сукхасана включва седене с кръстосани крака и отваряне на бедрата.Съобщава се, че основната механика на седене в тези пози подпомага храносмилането поради постоянното накланяне напред-назад, докато ядете и преглъщате.Твърди се, че тези движения причиняват свиване на мускулите на корема, което води до повишена секреция на стомашни киселини.

 

Твърди се, че седенето на пода по време на хранене помага за отслабване. Фитнес срещу отслабване твърди, че тази позиция ви позволява да разберете колко сте сити  и по този начин да спрете да ядете по-рано, отколкото ако седите, стоите прави или по-лошо - лежите в леглото.

Интересно е, твърдението в научно проучване, публикувано в Европейското списание за превантивна кардиология, че способността да седите и да ставате от пода в йога поза подмасна е пряк индикатор за това колко дълго ще живее човек.Причината за това според проучването е, че ставането от тази поза изисква значителна гъвкавост и сила на тялото.

Ако човек не може да стане от тази позиция без подкрепа, това всъщност означава, че е 6,5 пъти по-вероятно да умре в рамките на следващите шест години.

Освен да прогнозира живота и да информира хората, когато са сити, седенето, по време на ядене, може да разкрие и нещо психологическо:

Храненето на пода е акт на смирение.

Ако реакцията ви на предложението да седите на пода по време на хранене е: „Уф! Ооо защо да го правя? Мога да си позволя столове, не съм толкова беден ... ”тогава доказвате точно това и показвате липса на скромност.

Седейки и хранейки се на пода с приятели и семейство, вие премахвате много от дългогодишната и добре изучена политика на седенето на маса. Там, на пода, няма „глава на семейството, групата и т.н.“

По-скоро всички сте на едно и също ниво, ядете и се наслаждавате на компанията на другите, без да сте заобиколени от дърво, метал и пластмаса.

Само по тази причина си струва да опитате да седнете на пода и да се храните.


 

Коментари към "Ето защо да седите на пода по време на хранене е чудесно за вашето здраве!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg