Ивелина Златанова, Зумба инструктор: Зумбата е прекрасен начин да отслабваш, докато се забавляваш

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Новини
Ивелина е родена на 11 декември 1989 година в Пазарджик. Завършва магистър в УНСС. Занимава се със Зумба от 5 години, а към момента е инструктор в зала Европа в София. Като типична представителка на зодия Стрелец, Ивелина е енергична, позитивна и винаги усмихната. Обича да танцува, да среща нови хора и се раздава на максимум в залата.
 
 
- Ивелина, разкажете ни какво представлява зумбата, как се е появила?
 
- Зумба Фитнес е групова кардио тренировка, основана на танци, създадена от колумбийския танцьор и хореограф Алберто „Бето“ Перез. Най-често Зумба хореографиите включват движения от самба, меренге, салса, регетон и хип-хоп. Зумба фитнес се заражда още в 90-те години при провеждането на клас по аеробика, когато нейният създател Бето Перез забравя да вземе със себе си музиката за часа по аеробика и използва касета,  на която е записвал различни свой любими латино песни. По този начин той провежда един нетрадиционен клас, който по-късно полага основите на Зумба. Популярността на Зумба нараства много бързо през последните години, като в момента близо 15 милиона души от повече от 180 страни посещават седмично Зумба класове. Изключително приятна, разтоварваща и зареждаща програма, подходяща както за мъже, така и за жени без значение от възрастта или физическа подготовка. Подходяща е за хора, които никога до сега не са се занимавали със спорт. Единственото, което трябва да вземете със себе си е удобно спортно облекло, маратонки, а най-задължителния аксесоар е усмивката. 
 
 
- От кога се занимавате с нея и защо тръгнахте в тази посока?
 
- Първият път, когато посетих Зумба клас беше преди около 5години. Беше любов от пръв поглед и още след първото ми посещение знаех, че съм открила моята програма за поддържане във форма. Останах толкова впечатлена и въодушевена след първия ми клас, че още тогава знаех, че рано или късно ще бъда инструктор и днес това вече е факт.
 
 
 
 
 
- Какво дава зумбата, кое е по-различното в нея?
 
- Зумба Фитнес не е просто поредната „модерна програма“, която ви обещава впечатляващи резултати за кратко време. Зумба Фитнес е прекрасен начин да се разтовариш след дълъг и изморителен ден. Това е възможност да се заредиш положително, да по танцуваш на воля и най-вече място, където можеш да намериш много нови приятели.  
 
 
- Може ли да се отслабва с нея и как става това?
 
- Разбира се! По време на една Зумба тренировка, която продължава 60 минути, се изгарят между 500 и 700 калории по изключително забавен начин, без изобщо да разберете колко голямо е всъщност натоварването. Динамичното темпо на най-популярните танцови стилове се включват движения, в които участват всички части на тялото, така че със сигурност ще забележите ефекта върху тялото си.
 
 
- Какъв съвет бихте дала на дамите, които искат да отслабват без тежки диети и без голямо физическо натоварване?
 
- Скъпи дами, ако все още не сте посетили Зумба клас, направете го. Зумба не само зарежда с добро настроение, но помага за изгарянето на доста излишни калории, допринасяйки за перфектна спортна форма. Аз лично никога не съм била привърженик на диетите, а на здравословното хранене. Моят съвет към всички дами, който смятат, че имат проблем с килограмите, е да забравят за досадните диети, а да се хранят често, по-малко и с качествена храна. Когато хранителнителният режим е съпроводен с 3 или 4 тренировки по Зумба седмично, гарантирам че още след първия месец ще видите резулат.
 
 
- Какви са бъдещите Ви планове в тази насока?
 
- Моите планове свързани със Зумба са много, най-голямата ми мечта е да се развия достатъчно и да имам възможността да танцувам с известни Зумба инструктори от цял свят на една сцена. В България има добри инструктори, които по нищо не отстъпват на световноизвестните такива, но без значение дали това ще се случи, щастието да водиш Зумба класове и да виждаш как правиш хората щастливи и те се връщат всеки път е безценно.

 

Коментари към "Ивелина Златанова, Зумба инструктор: Зумбата е прекрасен начин да отслабваш, докато се забавляваш":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg