Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Моето тяло

С напредването на годините телата ни се променят. Една от досадните и неприятни признаци може да бъде появяването на разширени и паякообразни вени. Те са неприятни за окото, а могат да бъдат и болезнени. За дамите с разширени вени носенето на къса пола или панталон е истинско предизвикателство! И броят на хората – и жени, и мъже засегнати от този проблем е значителен.

Варикозните вени са усукани, разширени вени в близост до повърхността на кожата. Бременността, наднорменото тегло и работните места, изискващи много стоене, могат да увеличат развитието на такива вени. Те могат да причинят парене и болка в краката. В екстремни ситуации могат да причинят и подуване на краката и кожни промени, които включват изтъняване и възпаление.

Паякообразните вениса по-малки, червени, лилави и сини съдове, които също са усукани и извити. Тези вени могат да се виждат и на гърдите и по лицето.

Има много процедури, които помагат при проблеми с разширени вени. Скъпите кремове, лечения и посещения при лекар може да не са достъпна опция за всички. Както в лечението, така и в профилактиката, колкото повече циркулация на кръвта стига до краката, толкова по-добре. Имайте предвид, че никое средство не е лек за всичко - и винаги се консултирайте с лекар, ако състоянието се влоши.

Има обаче лесни стъпки, които можете да предприемете, за да си помогнете с решаването на този проблем.

# 1. Плоски подметки и ниски токчета

Когато избирате обувки, придържайте се към плоски подметки. Пети или токчета по-високи от 3 сантиметра насърчават лошата циркулация, което може да причини увреждане на вените.

# 2. Повдигнете краката

Повдигнете краката над сърцето. Това помага за намаляване на налягането в краката, което е причина за разширени и паякообразни вени.

# 3. Компресионни чорапи

Компресионните, стегнати чорапи са доказали, че са много ефективни в борбата с разширени и паякообразни вени. Тези чорапи помагат за подобряване на кръвообращението, когато човек няма възможност да вдига високо краката си. Предлагат се в аптеките.

# 4. Ябълков оцет

 

Ябълковият оцет е отлично лекарство срещу разширени вени. Опитайте да поставите напоена марля или кърпа върху засегнатата зона за 20-30 минути. Ябълковият оцет помага като подобрява кръвообращението и намалява отока.

# 5. Студени душове

Студените душове са бързо и лесно средство за защита. Студът свива вените и може да причини облекчение на болката.

# 6. Не кръстосвайте крака

 

Когато човек кръстосва краката си, циркулацията намалява значително. Опитайте да не забравяте да седите с некръстосани крака и това ще помогне.

# 7. Свободни дрехи

Носенето на свободни облекла насърчава добрата циркулация. Стегнатите дънки ограничават движението на кръвта и дори могат да причинят разширение на вените.

# 8. Без алкохол или пушене

 

Избягвайте алкохола и се откажете от пушенето. Пушенето може да намали циркулацията, докато алкохолът разрежда кръвта в кръвоносните съдове.

# 9. Упражнения

 

"Жените с ИТМ (индекс на телесни мазнини) по-голям от 30 са три пъти по-склонни да развият разширени вени." Наблюдаването на теглото и редовното упражняване може да намали шансовете за развитие на това заболяване.

# 10. Пикантни храни

 

Пикантните храни всъщност са чудесни при борба с разширени и паякообразни вени. Доказано е, че пикантните храни увеличават циркулацията на кръвта. Насладете се на червения пипер, лука и чесъна, знаейки, че се борят за вас и вените ви.


 

Коментари към "Невероятно лесни начини за борба с разширени паякообразни вени":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg