Премахнете опасния мухъл от пералната машина с тези 2 съставки!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Обичам неделите. Защо ще попитате? Тъй като неделя е ден за пране в къщи, денят, в който любимите ми ризи и пуловери, събрали всевъзможни странни миризми през последните няколко дни, възвръщат свежестта си.

Въпреки това, преди да открия този трик, дрехите ми от време на време излизаха от пералнята, миришейки дори по-странно, отколкото преди прането.

Ако забелязвате черни петна в гумените пръстени на пералнята или отделението за прах, това е много вредна плесен, която причинява няколко заболявания при хората.

Вашата пералня има идеални условия за мухъл, които включват влага, топлина и някои от бактериите, намиращи се в дрехите ви.

Но не се бойте- мухълът в пералната ви машина не означава, че трябва да се отървете от нея или да унищожавате мухъла с огън.

Всъщност можете да почистите вашата пералня доста лесно. За целта ще ви трябва следното:

Сода и оцет

Гъба

Гумени ръкавици

25 грама лимонена сол или калиев хидроген оксалат

За да почистите вашата перална машина със тези съставки, започнете с избърсване вътрешността на пералната машина с гъба, за да се отстранят всички замърсявания.

След това нанесете хлориран перилен препарат върху гумения пръстен, като внимавате да го разпределите равномерно. След това оставете пералнята, със затворена врата, за няколко часа.

След това настройте вашата перална машина на цикъл "изплакване" и налейте малко лимонена сол или калиев хидроген оксалат в отделението за перилен препарат и настройте пералнята на програма с висока температура.

След като направите това, вашата пералня ще изглежда чисто нова!

Аз правя това на всеки няколко седмици, за съм сигурна, че пералнята ми е свежа. Също така оставям вратата на пералнята си отворена след всеки цикъл.


 

Коментари към "Премахнете опасния мухъл от пералната машина с тези 2 съставки!":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg