10 неща, които да си обещаем още днес

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Сама вкъщи

Вярвате ли в силата на обещанията, които си даваме сами? В силата на собствените си намерения? В собствената си воля? Промяната, която човекът вечно търси, зависи само и единствено от него. Ако не промени възприятията и убежденията си, няма как да види и света около себе си променен.

А ако вярвате в силата на Луната и Слънцето, астролозите казват, че днес е много благотворен ден да си направим планове за бъдещето и че те ще се сбъднат до 6, 9 или 18 месеца. Днес Новолунието съвпада със Слънчево затъмнение. И макар да не е видимо у нас, Слънчевото затъмнение оказва влияние върху съдбите ни. Така твърдят.

Ако сте готови обаче да промените себе си, днес си обещайте тези неща и ги спазвайте!

Аз няма да се страхувам

Няма значение какви са страховете ви – дали от нови предизвикателства в работата ви, дали от смяна на работата изобщо, дали от нова връзка и промяна в семейството, дали от каквито и да било промени в живота ви. Не бива да се страхувате – напротив, изправете се пред страховете си и помнете, че винаги има нещо хубаво, което ви чака от другата страна, щом и преодолеете.

Аз няма да се съмнявам в способностите си

Винаги ще се сблъсквате с хора, които няма да харесват нещо от това, което правите или нещо у самите вас. Не бива обаче да позволявате съмнението в собствените ви способности да се прокрадне в мислите ви. Това може единствено да ви сломи, да ви направи слаби. Бъдете уверени, че вие можете. Никога не се съмнявайте, че можете.

Аз ще приема себе си такава, каквато съм

Всички ние имаме моменти, в които не се чувстваме добре със себе си. Съмняваме се как изглеждаме, какво можем, как мислим. Имаме и черти от характера си, които не харесваме. Но ако имате силата да приемете себе си, нищо няма да може да ви пречупи. Приемете себе си с всичките ви качества и недостатъци. Учете се от грешките си и се развивайте. Обичайте себе си.

Аз ще ценя хората, които ме приемат с всичките ми недостатъци

Много често по ред причини хората не забелязват онези истински сродни души, които ги ценят такива, каквито са в действителност в дълбините на сърцата си. И често губят тези истински хора. Обещайте си да цените хората, които ви обичат независимо от всичките ви недостатъци. Защото те са тези, които виждат в сърцето ви и винаги ще бъдат до вас, когато най-много имате нужда.

Аз няма да приемам лошото от другите

Неизбежно е да срещнете хора, които ще се опитат да внесат в живота ви гняв и злоба. Обещайте си обаче да не приемате нищо от лошото, с което се сблъсквате. Помнете, че ако не приемете обидите и гнева, те остават при този, който ги е изрекъл.

Аз никога няма да моля за любов

Всички ние заслужаваме любов. И вие заслужавате да бъдете с някого, който ще ви обича безусловно, без да молите за това. Ако ви се налага да просите любов и внимание, то бъдете наясно, че това не е връзката, която заслужавате и в която сте уважани и истински обичани. Любовта не се иска, тя се дава.

Аз ще сбъдна мечтите си

Нямаме нужда да живеем според чуждите очаквания. Имаме нужда да задоволим желанията на сърцето си. И няма нищо по-хубаво от това да следвате пътя на мечтите си и да ги изживеете докрай. Винаги вярвайте, че имате способностите да реализирате желанията си и мечтите си.

Аз ще бъда уверена в себе си

Няма значение на колко години сте, винаги трябва да бъдете абсолютно уверена в красотата си. Нямате нужда от мъж или списание, за да ви увери в красотата ви. Това, което придава блясък на всяка жена, е нейната увереност.

Аз няма да се опитвам да променям мъжа до себе си

Така както ние не искаме да се променяме заради някого, не бива да искаме и да променяме човека до нас. А и каква любов е това, ако искаме да превърнем любимия в друг човек? Приемането е това, което мъжете най-много очакват от нас. Както и ние от тях, впрочем.

Аз ще усъвършенствам себе си с всеки изминал ден

Всеки ден е нова възможност да се научим на нещо. Никой не е перфектен, помнете това. Но винаги може да добавим още нещо, което да ни направи по-добри, по-щастливи, по-пълноценни.

 

Вижте още:

9-те правила на щастливата жена

Най-големият източник на щастие е… Благодарността!


 

Коментари към "10 неща, които да си обещаем още днес":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg