10 от най-малките къщи в света. Красиви са!

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Из мрежата

Ако търсим доказателство за онзи толкова популярен напоследък израз less is more, със сигурност трябва да надникнем в някоя от тези уютни малки местенца. Колко очарователна може да бъде малката къща! Всичко зависи от интериора и атмосферата, която придава.


Бихте ли се чувствали удобно на толкова малко място, ако то е изпипано до най-миниатюрния детайл и е обзаведено с любов и внимание?


Това са някои от най-малките къщи в света, които обаче привличат като магнит с креативния си дизайн.


Айдахо

 


Да преминеш от 2500 кв.м. на само 196 сигурно не е лесно. Но това се е наложило на архитектурната дизайнерка Мейси Милър от Айдахо, след като преминала през тежък развод. Мейси обаче се е справила отлично с мъничката къщичка и мястото изглежда изключително уютно.


Словакия

 


Да живееш върху билборд. Не точно. Всъщност една от стените на тази къщурка наистина е билборд. Идеята е на архитект от Словакия, който дава своя принос за намаляване на бездомните. Къщата засега е само идея.


Сърбия

 


47 години тази симпатична къщурка оцелява, въпреки климатичните условия. Построена е през 1968 година от гмуркачи, които имали нужда от място за почивка и прикритие от силното слънце.


Германия

 


Тази "къща" е по дизайн на немски студенти, които искали да създадат място за размисъл за един човек.


Торонто

 


Това означава да оползотвориш мястото. Човекът, построил тази къща, забелязал разстоянието между двете големи в далечната 1912 година и воала – построил мъника, в който живял с жена си цели 20 години.


Мъничката къща, Канада

 


Тази очарователна къща на колело е дело на двойка, която искала да има собствен дом на колела. Те открили в интернет компания, която предлагала къщи на колела. Къщичката е изцяло по идея на семейството, което я живяло в нея цели 3 години. Но въпреки че са вложили много усилия и пари в уютния малък дом, те го продават, защото ще имат нов член в семейството и къщурката вече е твърде малка.


Кибритената кутия, Вашингтон

 


Самоподдържаща се къща, "хармоничен дом" по думите на своя създател Джей Остин.


Училищен автобус

 


За своята дипломна работа един студент по архитектура решил да построи нещо практично. Помолил приятели за помощ и създал истински дом в стар училищен автобус.


Калифорния

 


В Националния парк в Калифорния ще откриете тези малки бунгала с модерен дизайн и обзавеждане.

 

Източник: lolwot.com

 

Вижте още:

Най-шантавите хотели в света(снимки)

16 неземно красиви хотели, които всеки трябва да види преди да умре


 

Коментари към "10 от най-малките къщи в света. Красиви са! ":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg