12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

Ходенето е чудесен начин да поддържате общото си физическо състояние - и има много начини да можете да положите още малко допълнителни усилия докато сте на разходка, за да сте сигурни, че получавате оптимални ползи от нея.

Опитайте по-енергично движение на ръцете

Ръцете ви се люлеят естествено, когато ходите, но за да постигнете максимума от ходенето, наистина накарайте тези ръце да работят; това ще активира повече мускулни влакна и ще изпомпва кръвта. Уверете се, че държите ръцете си под ъгъл 90 °, за да поддържате добра форма и стойка.

Съвет: Използвайте чифт щеки за туризъм, за да стегнете още повече горната част на тялото и торса. Изследванията сочат, че това изгаря допълнителни 20-40% калории - блестящо!

Приложете разходка в стил Фартлек

Просто казано, избирате три различни крачки (бърза, средна и бавна), за да карате тялото си да гадае, като същевременно му предоставяте време да се възстанови за по - бързите движения. Това ще ви даде възможност до издържите много по-дълго, отколкото да се опитвате да ходите бързо през цялото време, което означава, че ще увеличите количеството калории, които изгаряте.

Съвет: Променете леко стила си на ходене, докато вървите по-бързо. Например, използвайте стъпване с петата, / средата на стъпалото, / пръстите на краката, за да захванете подбедрицата и мускулите на задните части за повече изгаряне на калории.

Започнете проследяването на процеса

Използвайте монитор за сърдечен ритъм, за да сте сигурни, че наистина се напъвате. Колкото по-висока е сърдечната честота, толкова по-големи са ползите (до определен момент).

Съвет: Вземете нови маратонки. Чифт с оптимална гъвкавост и по-малко омекотяване ще свърши работа, защото това ще ангажира повече мускулни влакна, за да е сигурно, че стъпалото е контролирано.

 

Експериментирайте със скокове и напъди

Правете напъди от време на време. Те ще предизвикат вашите бедрени мускули, подбедрици и ще ви помогнат да укрепите мускулите на задните части.

Добавете наклон

Увеличете наклона на терена и бихте могли да изгорите до 50% повече калории. Всичко над наклон от 2,5% изисква значително увеличение на консумацията на кислород - и следователно гориво. Здравейте хълмове; сбогом, калории!

Поддържайте скорост. Ако ходите със скорост от ок. 8 км/ч (4,7 мили в час)ще изгорите същото количество калории като при джогинг - което не е лошо за обикновена разходка.

Разходка с тежести

Това е прекрасен начин да увеличите изгарянето на калории. Раница с тежести е най-добрият вариант, тъй като чантата през рамо може да причини прекомерно напрежение на гръбнака. В идеалния случай изберете туристическа раница с каишки на талията и гърдите и по този начин ще намалите движението нагоре надолу  и в страни, а и тежестта се балансира.

Опитайте фермерско носене. Ако не сте сигурни какво е това, помислете как бихте пренесли храната си от магазина вкъщи - отпуснете надолу и повдигайте тежестта с всяка ръка, като същевременно държите гърба си изправен.

Планирайте разходките си

Няма начин да изцедите повече минути от деня, "така че трябва да създадете време", казва фитнес треньорката Хайди Пауъл. Добавете разходки в календара и графика си, така че да бъдат неоспорим ангажимент - точно като среща или футболна игра на вашето дете. Може също така да помогне да увеличите сутрин пътя си към работа. Кой знае какво може да ви предостави денят? Някой, който реши, че упражненията са първото нещо за деня, е по-вероятно да ги направи, отколкото някой, който ги записва за по-късно. Опитайте да приготвите дрехите си за тренировка преди лягане и настройте алармата си за 15 минути по-рано от обикновено. Слагайте я за по-рано всеки ден, докато остане достатъчно време за разходката ви.


 

Коментари към "12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част I":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg