12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Спорт

 

Ходенето е чудесен начин да поддържате общото си физическо състояние - и има много начини да положите още малко допълнителни усилия докато сте на разходка, за да сте сигурни, че получавате оптимални ползи от нея. Вече ви споделихме няколко идеи, ето и още съвети:

Помислете за стимулиране на естествената енергия

Всеки експерт ще ви каже, че дори небрежната разходка из квартала ще ви помогне да се чувствате много по-заредени с енергия през целия си ден. Плюс това може да ви направи по-щастливи: Изследванията показват, че 20-минутна тренировка може да повдигне настроението ви за до 12 часа. Затова вместо да се занимавате с това как се чувствате сега и че ви мързи например, помислете как ще се почувствате след това.

Намерете си компания

 

В проучване на университета в Индиана, изследователите сравняват успеха на хората, които се ангажират да спортуват самостоятелно, с тези, които са го направили, с партньор. Година по-късно половината от хората, които тренирали соло, отпаднали, докато само 8% от двойките трениращи са се отказали. Ако никой не е на разположение да върже маратонките си с вас, използвайте подкасти или плейлисти, за да ви забавляват по време на разходката си. А когато времето не оказва съдействие, използвайте бягащата пътека и изтеглете приложение с програми за виртуални разходки. Видеоклипове, които ви карат да се чувствате като че ли ходите на интересно място - като национален парк, тропически плаж или оживен град.

Ходенето може да даде тласък на мозъка и да защити сърцето ви.

Практикувайте дишане с корема

Това ще ви помогне да се заредите, когато се почувствате вяло или сте задъхан. „Оставете гърдите и стомаха си да се разширят, докато си поемете въздух. Това отпуска тялото ви, за да може кислородът да стигне до мускулите ви по-ефективно по време на тренировка. Опитайте , докато сте на телефона или чакате на опашка в магазина, след което го включете в разходките си.

Добавете силова тренировка

Възпалените колене наистина могат да възпрепятстват вашата тренировка и редовното трениране въобще. Една от най-честите причини за болка в коляното е слабостта в бедрата и ханша, които поглъщат удара. Ето защо изграждането, засилването на тези мускули чрез укрепващи упражнения може да помогне. Опитайте да намалите крачките си; това ви позволява да се приземите върху средната част на крака си, което активира естествените амортисьори на тялото ви.

Сменете фокуса си

Ходенето, за да се контролира теглото си, е интелигентен ход, но това е само част от картината. Мислете как упражненията влияят на цялостното ви здраве и щастие и дейностите, които можете да извършвате по-лесно сега, като например да изследвате нов град пеша или да ходите из увеселителен парк през целия ден.

Друга идея: „Фокусирайте се върху нещо по-важно от цифрите, като например тренировка за благотворителна разходка. Тя ще ви мотивира дори в дните, когато плана за отслабване като че ли не работи.


 

Коментари към "12 начина да извлечете максимума от ходенето, Част II":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg