1400 годишно Гинко дърво разпръсква океан от златни листа.

Влез през Facebook
Вход | Регистрация




 
Из мрежата

Веднъж в годината, внушителното 1400-годишно дърво показва прехода към есента чрез зрелищен спектакъл. Хилядите му листа се променят в един лъчист нюанс на златото. Дървото се намира зад стените на будисткия храм Гу Гуанин, в района на планината Зонгнан в Китай. Тази невероятна есенна гледка привлича туристи от всички краища на света. Падайки листата създават вибриращо пред погледа море от слънчево жълто. В това време на годината идват посетители от всякъде, за да заснемат цветния килим.

 

Смята се, че дървото е засадено от император Ли Шимин, основател на династия Танг (618 – 907) и привлича хора от цял Китай. Гинко дървото известно още като богородичен косъм, богородично дърво е древен вид, произхождащ от Китай.

Освен магическият жълт цвят, който то приема през есента, този конкретен вид дърво е също много полезно и служи като източник на храна, притежава  различни медицински ползи, които се признават в традиционната източна медицина.

 

Това особено впечатляващо хилядолетно Гинко дърво със сигурност е популярно, но като вид това дърво също е широко уважаван за множеството ползи и древни връзки с региона.


 

Коментари към "1400 годишно Гинко дърво разпръсква океан от златни листа.":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg