25 неща, които да направиш, преди да навършиш 25

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Сама вкъщи

Има няколко задължителни неща, на които да се научиш и да преживееш преди да настъпиш в по зрелите си години. Тогава определено няма вече да можеш да си позволяваш някои неща. Така, че ето няколко препоръки:

 

1.       Да преживееш драматична раздяла

Няма как любовта е сложно нещо, каквото и да си говорим и не винаги се получава. Сега е време за драми и трудни раздели, които ще ти помогнат да разбереш какво точно търсиш. Ще се промениш, ще мислиш, че светът е свършил, но в крайна сметка ще осъзнаеш, че животът продължава право напред към нова още по-разтърсваща любов.

 

2.       Да отидеш на музикален фестивал

Да видиш и чуеш любимите си групи на живо е преживяване, което не бива да се пропуска.  В приятна компания, пеейки с пълно гърло, дори да нямаш музикални заложби, истинско забавление от сърце.

 

3.       Да пътуваш до друг континент

Пътешествията са задължителни!  Срещите с хора от различни култури, религии и националности могат да бъдат много обогатяващи. Отдай се на спонтанно пътуване и грабо с всички сили от всичко, което животът ти предлага.

 

4.       Да опиташ екстремно преживяване

Скачане с бънджи, парашут или нещо друго, от което изпитваш неописуем ужас. Направи го! Това ще ти донесе голяма доза адреналин и гордост, че си преодолял един от страховете си. Определено няма да го забравиш, никога!

 

5.       Да купонясваш 3 дни без прекъсване

Трябва да си го позволиш поне веднъж в живота, а защо не и няколко пъти. Заслужава си понякога да забравиш за грижите и проблемите и да се отдадеш само на забавлението направи го, защото след 20 години и да искаш, няма да си способен.

 

6.       Да имаш приятен разговор с човек от друга религия или културен произход

Такива разговори всъщност ще ти покажат, че хората не са толкова различни и същевременно ще ти помогнат да погледнеш света от друга перспектива. Определено е обогатяващо и за двете страни.

 

7.       Да гласуваш

Трябва да се научиш да изразяваш гласно своите виждания за случващото се в страната. Все пак нещата си зависят от нас.

 

8.       Да боядисаш косата си в съвсем различен цвят

Такава промяна може да те накара да се почувстваш като съвсем различен човек и понякога това е хубаво. Сега е времет на лудите експерименти!

 

9.       Да отидеш в гей/лесбийски клуб

Това може да ти помогне да бъдеш по-широко скроени и отворен към хората с хомосексуална ориентация. Толерантността е хубаво нещо и признак, че порастваш и можеш да приемаш другите такива, каквито са. Със сигурност ще ти бъде и доста забавно.

 

10.   Да се отървеш от вредно приятелство

Не всички приятелства трябва да продължат до живот. Задържането на отношения, които са натоварващи за двете страни е безсмислено. Качеството, а не количеството на приятелите е от значение.

 

11.   Да се научиш да обичаш себе си

Трябва да се научиш да се гордееш с уникаланата личност, която си. Никой не е перфектен, така че да се харесваш такъв, какъвто си е нещо, на което непременно трябва да се научиш, за да си щастлив.

 

12.   Да се научиш се да даваш

„Дай, за да получиш“ си е много вярна поговорка, колкото и тривиално да звучи. Колкото по-щедри сме, толкова повече получаваме в замяна. Доказано е.

 

13.   Да се отървеш от гнева

Да можеш да приемаш нещата спокойно, без да таиш гняв и отрицателни емоции в себе си, е трудно постижимо, но не и невъзможно и точно този период е най-подходящо време това да стане.

 

14.   Да отидеш на сляпа среща

Уредената среща с напълно непознат всъщност може да бъде доста приятно преживяване и още една интересна история, за която да разкажеш на приятелите си. Защо не да доведе и до следващата голяма любов?

 

15.   Да спортуваш

Не винаги ще си на 20 и тялото ти ще започне да се променя неизбежно. Затова е хубаво да се научиш да се грижиш за него докато е време.  Със спорт, танци, повече движение можем да забавим биологичния часовник.

 

16.   Да се научиш да готвиш

Времето, прекарано в кухнята може да бъде наистина забавно, особено ако не знаеш какво правиш. Трябва да можеш да си приготвяш само поне едно две неща. Не говорим да ставаш професинален готвач, но си е огромно предимство да умееш да изненадаш близките си, а и себе си с нещо вкусно.

 

17.   Да се научиш да спестяваш

Край с прахосването на парите и преживяването от заплата до заплата! Трябва да се научиш да отделяш по нещичко за „черни дни“, както се казва.

 

18.   Да си направиш гола фотосесия

Наистина забавно преживяване, фотосите си остават за лично ползване, разбира се. След 25 може вече да не изглеждате толкова добре, така че го направете по-скоро, пък след 20 години ще се забавлявате с „разкрепостеността“ си на младини! Трябва да има нещо за архивите. ;)

 

19.   Да прекараш поне една нощ на открито, далеч от цивилизацията

Палатка или просто под звездите сред природата, на отдалечено красиво местенце в приятна компания. Заслужава си! Определено ще ви остави приятни спомени.

 

20.   Да се научиш да управляваш финансите си

Дотогава трябва да си успял да разпределяш добре парите си за сметки, храна и забавления. Родителите ти ще ти помогнат във всеки труден момент, но да се научиш да се грижиш сам за оцеляването си е неизбежно и колкото по-рано стане това, толкова по-добре.

 

21.   Да се събудиш на непознато място

Приключение си е да се събудиш някъде, без дори да си спомянш как си се озовал там. Чувството, че си направил нещо беразсъдно си е доста опияняващо. Хайде имаш още малко време, в което да правиш глупости, така че просто се отдай на някоя и друга „лоша“ идея.

 

22.   Да опиташ екзотично ястие

Още по-добре, ако го направиш в чужда страна! Не е важно дали ще ти хареса, или не. Опитай нещо традиционно за дадена култура със странно име и съставки, които никога не си опитал.

 

23.   Да си купиш нещо безумно скъпо

Дреха, бижу, хубав парфюм, интересна джаджа, нещо, от което може би нямаш нужда и стурва половината ти заплата, но искаш да притежаваш.  Поглези се веднъж, заслужаваш го. Безразсъдните покупки могат да действат изключително ободряващо и все пак не прекалаявай!

 

24.   Да се научиш  да казваш „не“

Тази проста думичка, която на всички ни понякога е трудно да изречем, но се налага и е за добро. Научи се да отказваш, това умение бързо ще подобри всеки аспект от твоя живот.

 

25.   Да се научиш да бъдеш щастлив и сам

Много важно е да разбереш, че щастието ти зависи най-вече от теб, не от хората, които те заобикалят. Успееш ли, то бързо ще усетиш, че всичко е много по-добре, отколкото изглежда и много бързо ше последват и положителните промени.


 

Коментари към "25 неща, които да направиш, преди да навършиш 25":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg