3 навика, които съсипват кожата

Влез през Facebook
Вход | Регистрация
 
Тенденции

Толкова много разчитаме на технологията, че така и не сме се замисляли какво всъщност ни причинява тя. Едно на ръка са проблемите с очите, кръста, социализирането, но знаете ли, че любимият ви телефон или компютър може да съсипе кожата ви. Да, точно така. Експертите твърдят, че те могат да допринесат за появата на акне и преждевременно стареене в определени области.

В крайна сметка няма как напълно да избегнем някои неща, но ако сме наясно с ефекта им, бихме могли да ограничим вредното им влияние, нали?

Гледането надолу към телефона

Обикновено държим телефона си долу в ръцете, на нивото горе долу малко над пъпа. Но гледането надолу може да разруши колагена в кожата на врата. Това създава нежеланата набръчкана "пуешка" шия(наричат я и text neck). В случая специалистите препоръчват следното – да, използването на богата, овлажняваща и защитаваща от слънчевите лъчи козметика ще намали вредата, но най-добрият вариант е да се сещате за тази поза навреме и да държите телефона на нивото на очите.

Но това не е всичко. Когато погледнете надолу към телефона в скута ви, всъщност създавате комуникационна бариера пред човека срещу вас. Наведената глава и рамене могат да го откажат от общуване с вас.

Чат през телефона

Да бъдем откровени – колко от нас редовно почистват смартфона си? Пишейки активно на смартфона и след това използвайки го за разговори, без да е почистен, могат да ви докарат кожни проблеми в зоната от брадичката до ухото, наречена "телефонна зона". Телефонът задържа бактерии, които се пренасят върху кожата, когато говорите.

Примижавате към компютъра

Веднага вероятно се досетихте, че присвиването на очите при взиране в монитора или телефона може да причини така нежеланите бръчици "пачи крак". Но не само там. Примижаването може да ви докара и бръчици около носа. Може да предотвратите това като увеличите шрифта или намалите яркостта на дисплея.

 

Вижте още:

10 beauty тенденции за есента

Довиждане, контуриране! Новата грим техника, която го замества


 

Коментари към "3 навика, които съсипват кожата":
 
Copyright © 2010 BEU All rights reserved. | Colocation @ Sofia Data Center RSS BEU.bg